Οδηγός επιβίωσης από τις άσπρες τρίχες για σένα που δεν θες να βάψεις τα μαλλιά σου

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οδηγός επιβίωσης από τις άσπρες τρίχες για σένα που δεν θες να βάψεις τα μαλλιά σου
mallia asra

Τι να κάνεις με τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου που άρχισαν να βγαίνουν όλο και πιο συχνά; Η βαφή δεν είναι η μόνη λύση. Πάρε μια ανάσα και διάβασε όσα έχουμε να σου πούμε παρακάτω.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, το να βλέπεις ότι βγάζεις άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου τη στιγμή που έχεις αποφασίσει ότι δεν θες να τα βάψεις μπορεί από μόνο του να σε αγχώσει, να σε απογοητεύσει και να σε βάλει σε σκέψεις. Οι άσπρες τρίχες δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά νοοτροπίας και το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις με τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου είναι αυτό.

Άλλαξε τρόπο σκέψης

Αν σκέφτεσαι συνεχώς “Τι θα κάνω τώρα;”, “ασπρίζω, μεγαλώνω, γέρασα”, τότε δεν πρόκειται να απαλλαχθείς από τις τρίχες αυτές. Και τι έγινε αν έχεις μερικές άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου; Δεν είναι ελάττωμα, απλά αποδέξου τες και προχώρα παρακάτω. Αν δεν θες να βάψεις τα μαλλιά σου από τη ρίζα, απλά μην το κάνεις, αλλά νιώσε άνετα και με τις τρίχες αυτές που βγαίνουν στα μαλλιά σου. Είναι εντάξει, είσαι όμορφη κι έτσι!

Σκέψου την περίπτωση να υιοθετήσεις ένα white look στα μαλλιά σου

Αυτό είναι και θέμα ηλικίες και νοοτροπίας σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί όσο πιο νέα είσαι τόσο και περισσότερο κόμπλεξ έχεις να κυκλοφορείς με λευκά μαλλιά. Όμως, αν αποφασίσεις να το κάνεις, να αισθάνεσαι άνετα με τα μαλλιά σου και να μην ντρέπεσαι για την επιλογή σου να μην τα βάφεις. Άλλωστε, η Helen Mirren τι έπαθε που δεν τα βάφει; Και όχι, δεν χρειάζεται να είσαι celebrity για να το κάνεις κι εσύ.

Βγάλε το άγχος από τη ζωή σου

Ξέρεις καλά πως το άγχος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση άστρων τριχών, οπότε απλά βγάλε το από τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Επιπλέον, το να αγχώνεσαι που ασπρίζεις λιγάκι δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο κι έτσι οι τρίχες αυτές δε θα σταματήσουν ποτέ να βγαίνουν.

Ξεκίνα να καταναλώνεις τροφές κατά της γήρανσης και των γκρίζων τριχών

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που επιβραδύνουν την εμφάνιση των άσπρων τριχών στα μαλλιά σου και τις κρατούν μακριά. Για παράδειγμα, τα καρύδια και το μπρόκολο είναι μεταξύ αυτών των τροφών που πρέπει να καταναλώνεις όλο και πιο πολύ, ενώ η ζάχαρη είναι σίγουρα το συστατικό που πρέπει να αποφύγεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)