New Age: Γιατί τα υαλουρονικά απευθύνονται σε κάθε ηλικία;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ New Age: Γιατί τα υαλουρονικά απευθύνονται σε κάθε ηλικία;
blonde girl

Ποια ηλικία είναι κατάλληλη για να γίνει μια επιτυχημένη εφαρμογή ενέσιμου υαλουρονικού στο πρόσωπο; Ο πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου δίνει τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα.

«Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που δέχομαι στο ιατρείο και η απάντηση είναι πολύ απλή: για κάθε πρόσωπο και κάθε ηλικία υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες και εφόσον γίνει μια σωστή αξιολόγηση, μπορούμε να αναδείξουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά ή να καλύψουμε κάποιες ατέλειες ώστε να πετύχουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα.» Για διευκόλυνση, θα διαχωρίσουμε παρακάτω τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και τις συχνότερες παρεμβάσεις που διενεργούνται σε κάθε ηλικία.

30s+ Image Makers

Οι Μillennials μας επισκέπτονται προκειμένου να διορθώσουμε ατέλειες του προσώπου, καθώς σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια του γήρατος. Πολύ σημαντική είναι η διόρθωση των αναλογιών του προσώπου (συμμετρία), η οποία είναι δυνατή με την επιλογή των κατάλληλων υλικών για κάθε περιοχή. Η παλέτα προϊόντων της Restylane μας επιτρέπει να διαλέξουμε σε αυτές τις ηλικίες υλικά με κατάλληλες ιδιότητες, ώστε να τονίσουμε τις γραμμές, τις γωνίες και τις καμπύλες με μεγάλη ακρίβεια.

Η συχνότερη ίσως εφαρμογή στους millennials είναι η αυξητική στα χείλη, η οποία γίνεται με το προϊόν RestylaneKysse. Εκτός από το μέγεθος, έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε ακριβώς το σχήμα, ώστε να χείλη να είναι γεμάτα, θελκτικά και καλοσχηματισμένα, με ιδανικές αναλογίες.

shutterstock-1722469543.jpg

Το facial contouring είναι ουσιαστική μια μορφή ζωντανής γλυπτικής του προσώπου, που αποσκοπεί στο να βελτιώσει το σχήμα και τις αναλογίες. Σε νέες ηλικίες έχει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, διότι η καλή ποιότητα ιστών μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε καλύτερα το πρόσωπο. Το προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι το Restylane Defyne, Restylane Lyft και Restylane Volyme, ανάλογα με την περιοχή. Μια πολύ συνηθισμένη εφαρμογή είναι στα ζυγωματικά, η οποία έκτος από το ότι αναδεικνύει τη θηλυκότητα (ή την αρρενωπότητα), βοηθάει να φαίνεται το πρόσωπο πιο αδύνατο και θελκτικό. Μπορεί επίσης να γίνει αντίστοιχη εφαρμογή στο πηγούνι, στις γωνίες της γνάθου ή και σε άλλα σημεία, προκειμένου να ενισχυθεί το περίγραμμα και το προφίλ.

40s+ Life Shapers

Στις ηλικίες αυτές αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια του γήρατος, με τη μορφή ήπιας χαλάρωσης, εμφάνισης πρώτων ρυτίδων, μερικής απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος καθώς και μερικής απώλεια όγκου του προσώπου. Κάθε εφαρμογή που κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις αποσκοπεί στο να συντηρήσει το πρόσωπο, να προλάβει τα σημάδια της γήρανσης και να δώσει μια πιο ανανεωμένη και ξεκούραστη εικόνα. Το «ξεκούραστο πρόσωπο» είναι ο βασικός στόχος, ειδικά για μητέρες που δεν κοιμούνται πολύ και γενικότερα για άτομα που είναι πολυάσχολα με την εργασία και δεν ξεκουράζονται αρκετά.

Πολύ δημοφιλής θεραπεία σε αυτές τις ηλικίες είναι η αποκατάσταση του δέρματος με τα Restylane Skinbooster Vital και Vital light. Πρόκειται για σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ που ενίεται με τη χρήση της μεθόδου της μεσοθεραπείας, και προσφέρει ενυδάτωση, λάμψη και φρεσκάδα με μεγάλη διάρκεια. Δρα επίσης και προληπτικά, καθώς διεγείρει και τα βλαστοκύτταρα και τους ινοβλάστες του δέρματος, που επιδιορθώνουν τις βλάβες του γήρατος. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο αν και κυρίως βοηθάει στις ρυτίδες του καπνιστή, στις λεπτές ρυτίδες έκφρασης, στο λεπτό και αφυδατωμένο δέρμα όπως στο λαιμό, τα χέρια και το ντεκολτέ.

Η εικόνα των ματιών είναι πολύ σημαντική για τη συνολική εικόνα του προσώπου και η θεραπεία των μαύρων κύκλων με υαλουρονικό δίνει μια πολύ πιο ξεκούραστη εικόνα συνολικά. Τα προϊόντα Restylane Lidocaine, RestylaneRefyne και Restylane Skinbooster που χρησιμοποιούμε για τους μαύρους κύκλους επιλέγονται ανάλογα με το πρόβλημα, τον τύπο δέρματος και την κατακράτηση υγρών που συναντάμε στο κάτω βλέφαρο. Ουσιαστικά με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να «καμουφλάρουμε» τη σακούλα των κάτω βλεφάρων γεμίζοντας το αυλάκι που υπάρχει κάτω από το βλέφαρο και έτσι φαίνεται το μάτι πιο ξεκούραστο. Στις περιπτώσεις που υπάρχει έντονος μαύρος κύκλος λόγω δυσχρωμίας, αυτή βελτιώνεται διότι δεν προστίθεται σε αυτόν η σκίαση, ενώ παράλληλα το υαλουρονικό βοηθάει σε κυτταρικό επίπεδο στην αποκατάσταση του χρώματος.

Στις ηλικίες αυτές επίσης εμφανίζονται και οι πρώτες ρυτίδες, λόγω απώλειας όγκου ή ελαστικότητας των ιστών. Το προϊόν Restylane Refyne είναι το βασικό μας εργαλείο για να γεμίσουμε τις ρυτίδες αυτές, είτε εμφανίζονται στις ρινοπαρειακές ή στις γραμμές της μαριονέττας, διότι έχει πολύ ελαστικά χαρακτηριστικά και ακολουθεί τις φυσικές κινήσεις του προσώπου. Επίσης, με το προϊόν Restylane Lyft μπορούμε να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο στην περιοχή των ζυγωματικών και στις παρειές.

shutterstock-692980195.jpg

50s+ Time Changers

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, τα προϊόντα Restylane χρησιμοποιούνται για να αντιστρέψουν τη γήρανση, που οφείλεται στη βαρύτητα, την απώλεια όγκου και την μειωμένη ελαστικότητα των ιστών. Εδώ χρειαζόμαστε υλικά με μεγαλύτερη ανορθωτική ικανότητα, όπως το Restylane Lyft και μεγαλύτερη σκληρότητα, όπως είναι το Restylane Defyne.

Το Liquid lift, δηλαδή το υγρό λίφτινγκ είναι μια τεχνική που βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υαλουρονικού, το οποίο τοποθετείται στα ενδεδειγμένα σημεία του προσώπου, προκειμένου να αντιστρέψει τη χαλάρωση. Ακολουθώντας το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και προσαρμόζοντάς το στις ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου, στηρίζουμε αποτελεσματικά τους ιστούς και αναπληρώνουμε τους χαμένους όγκους και προσφέρουμε μια συνολική ανόρθωση στο οβάλ του προσώπου και τις παρειές του προσώπου. Το πλεονέκτημα των προϊόντων της Restylane είναι ότι μπορούμε να συνδυάσουμε υλικά με διαφορετικές ιδιότητες, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ολιστική προσέγγιση είναι βασική μέριμνα σε οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πάνω από όλα φυσικό και αρμονικό. Ας μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε στα άριστα αποτελέσματα του σήμερα, έχουν προηγηθεί ατελείωτες κλινικές μελέτες, συνεχής εκπαίδευση και προστιθέμενη εμπειρία πολλών ετών. Στόχος είναι ένα φυσικό και ξεκούραστο πρόσωπο, χωρίς υπερβολές και η θεραπεία πρέπει να αναδεικνύει την ατομική ομορφιά και ταυτότητα.

Πηγή: Glow.gr