απολέπιση

Να κάνω απολέπιση τον χειμώνα;

Φυσικά, να κάνεις, αρκεί να μην το παρακάνεις! Όταν η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη ή ερεθισμένη από το κρύο και την εναλλαγή της θερμοκρασίας από το εξωτερικό περιβάλλον στους ζεστούς εσωτερικούς χώρους, δεν είναι καλό να υπερβάλλεις με την απολέπιση, γιατί ενδέχεται να προκαλέσεις μεγαλύτερες βλάβες στον επιδερμικό φραγμό της.

Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να απελευθερώσεις τους φραγμένους πόρους και να προσφέρεις φωτεινή και λεία υφή και όψη στην επιδερμίδα.

Αναζήτησε απολεπιστικά προϊόντα με ήπια φυσικά συστατικά, όπως οι κόκκοι ρυζιού και jojoba ή προτίμησε την χημική απολέπιση με οξέα φρούτων, AHAs και BHAs. Μην τα συνδυάζεις όλα μαζί στη ρουτίνα ομορφιάς σου ειδικά αν χρησιμοποιείς ρετινοειδή.

Και μπορεί οι ακτίνες UVB να είναι λιγότερο δυνατές τον χειμώνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζονται. Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 30. Πάντως, οι αδύναμες UVB είναι η τέλεια αφορμή για να κάνεις επαγγελματικά peelings στο ιατρείο, ειδικά αν υποφέρεις και θέλεις να απαλλαγείς από καφέ κηλίδες και υπερμελάγχρωση.

Τι έπεται της απολέπισης;

H αισθητικός Cynthia Rivas προτρέπει πάντα τις πελάτισσές της να κάνουν μάσκες αμέσως μετά την απολέπιση. Οι πόροι είναι ανοιχτοί και τα πλούσια συστατικά των μασκών μπορούν να διεισδύουν καλύτερα στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και να είναι πιο αποτελεσματικά.

Το δέρμα τον χειμώνα διψάει για ενυδάτωση. Καθώς τα επίπεδα υγρασίας είναι χαμηλά και το νερό στον αέρα (και στην επιδερμίδα) εξατμίζεται πιο γρήγορα και εύκολα, η επιδερμίδα δυσφορεί. Επιπλέον, το τραχύ δέρμα δεν επιτρέπει εύκολα στα συστατικά των προϊόντων να διεισδύουν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τα βήμα της απολέπισης και στη συνέχεια των μασκών. Έτσι, κατά τους χειμερινούς μήνες ενδείκνυνται κυρίως οι μάσκες με υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά συστατικά. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, προτίμησε συνθέσεις με ήπια φυτικά συστατικά.