Μυϊκή ένταση: Τι είναι και πως επηρεάζει το σώμα;

Home ΥΓΕΙΑ Μυϊκή ένταση: Τι είναι και πως επηρεάζει το σώμα;
backpain woman

Η μυϊκή ένταση συμβαίνει όταν οι μύες του σώματος συστέλλονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σχεδόν όλοι θα βιώσουν αυτήν την κατάσταση σε κάποιο σημείο της ζωής τους, μερικές φορές πιο συχνά από άλλους. Ενώ η ένταση των μυών μπορεί να φαίνεται αρκετά ακίνδυνη, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει μια ποικιλία ανεπιθύμητων συμπτωμάτων και παρενεργειών, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας CDC.

Καρδιακή ασθένεια

Η χρόνια ένταση των μυών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Όταν οι μύες παραμένουν σε σταθερή κατάσταση έντασης, αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, ασκώντας επιπλέον πίεση στις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό ή άλλες σοβαρές καρδιακές παθήσεις. Και με την καρδιακή νόσο να είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών στις ΗΠΑ *, η ένταση των μυών είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Πεπτικά προβλήματα

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η μυϊκή ένταση επηρεάζει το σώμα περιλαμβάνει το πεπτικό σύστημα. Όταν οι μύες παραμένουν τεταμένοι, μπορεί να πιέσει τα έντερα και το στομάχι, περιορίζοντας τις κινήσεις του εντέρου. Γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι που βιώνουν χρόνια μυϊκή ένταση αναφέρουν επίσης δυσπεψία και δυσκοιλιότητα.

Πονοκέφαλοι

Υπάρχει κάποια πεποίθηση ότι η μυϊκή ένταση συνδέεται με πονοκεφάλους και ημικρανίες. Αυτό έχει νόημα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι τεταμένοι μύες προάγουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία στη συνέχεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Πόνος στην πλάτη

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μαθαίνετε ότι η ένταση των μυών μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη. O πόνος στην πλάτη είναι η μόνη κύρια αιτία αναπηρίας, που πλήττει περισσότερους ανθρώπους καθημερινά. Η μυϊκή ένταση πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στον πόνο στην πλάτη, καθώς οι τεταμένοι μύες πιέζουν τους σπονδύλους και τις υποστηρικτικές δομές.

Βρείτε ανακούφιση με θεραπεία μασάζ

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ανακουφίσετε την ένταση των μυών μέσω θεραπείας μασάζ. Μια γρήγορη συνεδρία 30-60 λεπτών μπορεί να κάνει την διαφορά. Ένας επαγγελματίας θεραπευτής μασάζ θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνικών χειραγώγησης για να καταπραΰνει τους μυς σας, απελευθερώνοντας οποιαδήποτε έντονη εσωτερική ένταση. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν θετική βελτίωση της μυϊκής έντασης μετά από μία μόνο συνεδρία μασάζ. Και αν επιστρέψετε για πολλές συνεδρίες, θα ζήσετε ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο ανακούφισης.