vinegar

Μηλόξυδο: Σε τι μας κάνει καλό;

Το μηλόξυδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φάρμακο και είδος διατροφής. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις, από τη γρίπη μέχρι τα κονδυλώματα και από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι την πιτυρίδα.

Ορισμένα από τα πιθανά οφέλη του ξυδιού για την υγεία είναι τα ακόλουθα.

Μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα: Ορισμένες μελέτες σε ανθρώπους έχουν διαπιστώσει ότι το μηλόξυδο ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα μετά από ένα γεύμα. Ωστόσο, δε θα πρέπει να αντικαθιστά τα τακτικά σας φάρμακα. Η προσθήκη ξυδιού ως μέρος μιας αντιδιαβητικής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βοηθώντας στην απώλεια βάρους: Οι ερευνητές έχουν δηλώσει ότι το μηλόξυδο βοηθά στη διαχείριση του βάρους, μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων και αποτρέπει την εναπόθεση λίπους γύρω από τα όργανα. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν επίσης ότι το ξύδι προκαλεί κορεσμό επιβραδύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και επακόλουθη απώλεια βάρους.

Παρέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες: Το ξύδι έχει κάποιες αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, των κονδυλωμάτων και των λοιμώξεων των αυτιών σε αραιωμένη μορφή.

Ενισχύει την υγεία του δέρματος: Το ξύδι σκοτώνει τα βακτήρια και αποτρέπει τις δερματικές λοιμώξεις, ενισχύοντας έτσι την υγεία του δέρματος. Δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζεται στο δέρμα σε μη αραιωμένη μορφή.