Μεσοθεραπεία σώματος: Τα πάντα για την Νο1 θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μεσοθεραπεία σώματος: Τα πάντα για την Νο1 θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους
mesotherapeia

Oσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο έντονα γίνονται τα σημάδια στο σώμα που φανερώνουν την ηλικία μας. Υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές οι οποίες «πλήττονται» περισσότερο από άλλες, με τη χαλάρωση και το τοπικό πάχος που εμφανίζονται σε αυτές, να αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Η ιατρική αισθητική και η δερματολογία έχουν να επιδείξουν μια από τις σπουδαιότερες και πιο επιτυχημένες μεθόδους, τη μεσοθεραπεία σώματος.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που αφορά γυναίκες και άντρες,
η μεσοθεραπεία σώματος είναι μια απλή διαδικασία αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους που αφορά γυναίκες και άντρες.

Πώς δρα τελικά η μέθοδος της μεσοθεραπείας και για ποιους λόγους “ήρθε για να μείνει”, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι προτιμήσεις των ασθενών, που την κατατάσσουν ανάμεσα στις αγαπημένες τους θεραπείες;

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μια μη επεμβατική ή ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με συσφικτική και λιποδιαλυτική δράση κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος, από τα μπράτσα και την κοιλιά, μέχρι τα γόνατα και τα πόδια (γλουτούς και μοιρούς.) Βασίζεται στην έγχυση φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών παρασκευασμάτων, φυτικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων κ.ά. κάτω από την επιδερμίδα – στο χόριο και τον υποδόριο ιστό – με τη βοήθεια λεπτής βελόνας και την τεχνική πολλαπλών τσιμπημάτων (νυγμών.)

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας έγκειται σε δύο κυρίως παράγοντες:

Οι ανώδυνες μικροενέσεις μεσοθεραπείας περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν και ανανεώνουν την επιδερμίδα, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ που “δεσμεύει” την υγρασία του σώματος ή το οργανικό πυρίτιο που έχει αντιγηραντική δράση και ουσίες που στοχεύουν στα λιπώδη κύτταρα του λιπώδους ιστού, προκαλώντας λιπόλυση, ρήξη και κυτταρικό θάνατο των λιποκυττάρων, καταπολεμώντας έτσι το τοπικό πάχος και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Ο “ψευδοτραυματισμός” που προκαλείται στο χόριο από τους νυγμούς (τα μικροτσιμπήματα της βελόνας) δίνει την εντολή στο σώμα για παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης από τους ινοβλάστες, γεγονός που επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάλειψη της επιδερμικής χαλάρωσης

Ειδικότερα, οι θεραπείες μεσοθεραπείας των κέντρων ομορφιάς και υγείας Figura Clinica καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σώματός σας, αφού διακρίνονται σε μεσοθεραπεία σύσφιξης, μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης και μεσοθεραπεία για οριστική εξάλειψη της κυτταρίτιδας, ανάλογα με τον τελικό στόχο τους.

unsplash

Ειδικότερα, οι θεραπείες μεσοθεραπείας των κέντρων ομορφιάς και υγείας Figura καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σώματός σας, αφού διακρίνονται σε μεσοθεραπεία σύσφιξης, μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης και μεσοθεραπεία για οριστική εξάλειψη της κυτταρίτιδας, ανάλογα με τον τελικό στόχο τους.

Μεσοθεραπεία σύσφιξης Stretch Body: η χαλάρωση είναι ίσως το βασικότερο πρόβλημα της επιδερμίδας, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι φυσική κι αναπόφευκτη απόρροια του χρόνου. Το σώμα χάνει τη νεανική του ελαστικότητα, αφού η παραγωγή του κολλαγόνου είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας: όσο μεγαλώνουμε – ιδίως από την ηλικία των 30 και μετά – η παραγωγή του μειώνεται και ο συνδετικός ιστός χαλαρώνει. Την απάντηση στη χαλάρωση έρχεται να δώσει η μεσοθεραπεία σύσφιξης , που χρησιμοποιεί μια ειδική φόρμουλα βασισμένη σε υαλουρονικό οξύ, DMAE, ιχνοστοιχεία και βιταμίνη Β5, για να επαναφέρει τη σφριγηλότητα του δέρματος και να το κάνει να φαίνεται πιο λείο και σφιχτό από ποτέ. Εκτός από σύσφιξη, το Stretch Body καταπολεμά αποτελεσματικά τις ραγάδες, ενώ για τις αντίστοιχες ανάγκες του προσώπου, τα Figura Clinica εισήγαγαν μια νέα μεσοθεραπεία προσώπου, το Stretch Face, με τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες!

Μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης Αqualyx: η πρωτοποριακή του σύνθεση, το δεσοξυχολανικό οξύ, κάνει θαύματα στον αγώνα για την εξάλειψη του τοπικού πάχους, εφόσον υγροποιεί τα λιποκύτταρα και τα καταστρέφει, χωρίς να τραυματίζει τον περιβάλλοντα ιστό. Το γεγονός ότι ο λιπώδης ιστός δεν έχει καθόλου αισθητικότητα, καθιστά την εν λόγω θεραπεία ανώδυνη, ενώ – εκτός από τους “συνήθεις υπόπτους” συσσώρευσης του τοπικού πάχους (πόδια, κοιλιά κ.ο.κ.) – το Aqualyx μπορεί να εφαρμοστεί άνετα και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως το διπλοσάγονο, τους βραχίονες, τις μασχάλες κ.ά.Στη συνέχεια, τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό δια μέσου της λέμφου.

Μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας Alidyatm: η μεσοθεραπεία των Figura για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας ήρθε να ταράξει τα νερά στον τομέα της ιατρικής αισθητικής, αφού επιλύει οριστικά το μεγαλύτερο αισθητικό πρόβλημα των γυναικών. Το πρωτοποριακό προϊόν σε ενέσιμη μορφή διορθώνει τις ατέλειες του δέρματος που προκαλούνται από τις μεταβολές στον υποδόριο λιπώδη ιστό. Η δράση του επικεντρώνεται τόσο στην εξουδετέρωση των συσσωρευμένων τοξικών ουσιών (σίδηρος και αιμοσιδηρίνη) που ευθύνονται για την διόγκωση των λιποκυττάρων, όσο και στην επαναφορά της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού. Εκτός από την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, η μεσοθεραπεία Alidyatm στοχεύει στη μείωση του τοπικού πάχους και στην αντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης, εγγυάται δηλαδή μια πιο νεανική όψη του δέρματος σε λίγες μόνο συνεδρίες.

unsplash

Ως πρωτοπόρα μέθοδος της ιατρικής αισθητικής, η μεσοθεραπεία σώματος γίνεται αναίμακτα, χωρίς χειρουργείο και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες. Σε γενικές γραμμές, είναι μια ανώδυνη μέθοδος, αφού εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα όπου χρειάζεται και απαιτεί έναν συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα (συνήθως 2-12 συνεδρίες ανά 1-2 εβδομάδες η καθεμία και μετά για 1-2 μήνες συντήρηση.) Ο ακριβής αριθμός των εφαρμογών γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας κι εξαρτάται από τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος.

Συνοψίζοντας, τα μεγαλύτερα “ατού” της μεσοθεραπείας σώματος είναι:

  • πρόκειται για μια ανώδυνη, αναίμακτη κι ελάχιστα επεμβατική μέθοδο σύσφιξης και μείωσης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας
  • δεν έχει χρόνο αποθεραπείας
  • μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
  • απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες

Παρότι η πιο συνηθισμένη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς τη μεσοθεραπεία είναι κάπου εκεί μετά τα 30 – όταν τα πρώτα αισθητικά προβλήματα κάνουν την εμφάνιση τους – διάφοροι παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο μπορούν να επισπεύσουν την εφαρμογή της. Η επιλογή των φαρμακευτικών ουσιών που εγχύονται στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, η συχνότητα των συνεδριών και πότε πρέπει να τις ξεκινήσει κανείς είναι αρμοδιότητα του γιατρού σας, που έχει εξετάσει το δέρμα σας και γνωρίζει τις ανάγκες του. Το σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσουμε άμεσα να διαβάζουμε για τη μεσοθεραπεία – ούτε να την δοκιμάζουμε – αφού είναι μια θεραπεία που απευθύνεται σε όλους. Εξάλλου, ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του και ποιος δεν ονειρεύεται μια λεία επιδερμίδα χωρίς ατέλειες;

Πηγή: https://www.marieclaire.gr