Έχετε μικρά μάτια; Τα 9 make up tricks για τέλειο αποτέλεσμα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Έχετε μικρά μάτια; Τα 9 make up tricks για τέλειο αποτέλεσμα
make up matia

Οι γυναίκες λατρεύουμε το μακιγιάζ. Η μοναδική δυνατότητα του να μας βοηθά να “βελτιώνουμε” μερικά από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας στη στιγμή παραμένει ένα δυνατό όπλο που επιμένουμε χρησιμοποιούμε. Χωρίς πολύ κόπο, περιττά έξοδο και κυρίως χωρίς την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού, μπορούμε -όλες- να δώσουμε ένα boost στα looks μας με μερικές μόνο πινελιές. Η καθεμία με τον τρόπο της και φυσικά με τις συμβουλές των ειδικών μπορεί να αποκτήσει το τέλειο αποτέλεσμα. Πάρτε για παράδειγμα το contouring το οποίο κάνει αυτόματα το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο και γεμάτο γωνίες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο eye makeup, στο οποίο με την βοήθεια των 8 παρακάτω έξυπνων tricks θα δώσει σε όσες έχετε μικρά μάτια την ευκαιρία να δημιουργήσετε την εντύπωση μεγάλων, νεανικών και σαγηνευτικών ματιών.

mikra-matia-make-up-1CVuo.jpg

1. Τονίστε τα φρύδια σας

Τα φρύδια κάνουν τη διαφορά. Φροντίστε να πηγαίνετε συχνά στην αισθητικό σας ή προσπαθήστε να τα περιποιηθείτε μόνοι σας για να τα διατηρήστε σε καλή κατάσταση. Ακολουθήστε το φυσικό σχήμα των ματιών σας και μην ξεχνάτε πως πρέπει να τα μεγαλώσετε καθώς δίνουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων ματιών. Τα τολμηρά, παχιά και όμορφα φρύδια φέρνουν την προσοχή στα μάτια.

Επαγγελματική συμβουλή: Για να έχετε αυτά τα πλήρη και εκφραστικά φρύδια, βουρτσίστε τα με καθαρή μάσκαρα φρυδιών.

2. Πείτε “αντίο” στο πρήξιμο

Το κλειδί για τα πανέμορφα μάτια είναι να τα περιποιήστε σωστά, κάθε μέρα. Το πρησμένο δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να τα κάνει να φαίνονται μικροσκοπικά. Για να αποφύγετε, λοιπόν αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιμάστε αρκετά, να πλέντε συχνά το πρόσωπο σας με κρύο νερό, να τοποθετείτε κατάλληλα pads και να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού. Φυσικά και η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει προς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

matia-make-up-2.jpg

3. Απομακρύνετε τους μαύρους κύκλους

Η χρήση κονσίλερ για την κάλυψη των μαύρων κύκλων δεν θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, αλλά τουλάχιστον, οι μαύροι κύκλοι δεν θα τους τραβήξουν την προσοχή όταν κάποιος κοιτάζει τα μάτια σας. Έτσι, αυτό το βήμα είναι πραγματικά σημαντικό. Το χρώμα διορθώνει τις κηλίδες και τους μαύρους κύκλους σας με ένα φωτιστικό κονσίλερ. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια απόχρωση ελαφρώς ανοιχτότερη από τη βάση σας για να σηκώσετε και να βελτιώσετε την εμφάνιση σας.

4. Χρησιμοποιείστε ανοιχτόχρωμη σκιά

Χρησιμοποιήστε ουδέτερες και ελαφριές σκιές ματιών. Ακολουθήστε τον κανόνα του περιγράμματος. Ανοιχτά χρώματα για τις περιοχές που θέλετε να αντανακλά το φως και πιο σκούρες αποχρώσεις για τις περιοχές που θέλετε να σπρώξετε προς τα πίσω. Η χρήση ελαφρών χρωμάτων στο κέντρο των βλεφάρων τα φέρνει μπροστά. Πάρτε κάποιο προϊόν σε μια βούρτσα, χτυπήστε την περίσσεια και απλώστε απαλά στο κέντρο των βλεφάρων.

Επαγγελματική συμβουλή: Η σκιά μπορεί να είναι λαμπερή ή να έξι ματ φινίρισμα. Αυτό δεν έχει καμία σημασία όσο είναι ανοιχτόχρωμη.

matia-make-up-3.jpg

5. Περιορίστε το eyeliner

Όταν χρησιμοποιείτε μολύβι στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, φροντίστε να την εφαρμόσετε μόνο στο εξωτερικό ένα τρίτο. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να το μαλακώσετε. Όσο για το βλέφαρο, τραβήξτε μια γραμμή όσο πιο κοντά μπορείτε στις βλεφαρίδες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό “τρεμόπαιγμα” και σταδιακά να το κάνετε πιο παχύ στο τέλος αν επιθυμείτε.

6. Κάντε γυριστές βλεφαρίδες

Ένα tool για τις βλεφαρίδες είναι για τις γυναίκες ότι είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για τους άνδρες. Δίνει όγκο, διαφορετική προοπτική και σας βοηθάει να απλώσετε υπέροχα τη μάσκαρα. Βεβαιωθείτε πως θα το χρησιμοποιήσετε όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείτε.

Επαγγελματική συμβουλή: Επενδύστε σε κάποιο καλό καθώς θα το έχετε σε όλη τη ζωή σας.

matia-make-up-4.png

7. Στρέψτε το nude effect υπέρ σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε μεγάλα μάτια είναι να δημιουργήσετε αντιθέσεις με σκούρες αποχρώσεις. Ωστόσο, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τα σκούρα χρώματα κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα. Λαμβάνοντας υπόψη τον τόνο του δέρματος σας όμως, ένα λευκό μολύβι μπορεί να μην είναι το πιο κολακευτικό. Έτσι, το κόλπο εδώ είναι να το εφαρμόζετε στην εσωτερική μεριά του κάτω βλεφάρου για να φωτίζει μαζί με το concealer όλη την περιοχή.

8. Κάντε τη μάσκαρα συνήθεια

Το μαγικό ραβδάκι για μακιγιάζ είναι χωρίς αμφιβολία μια καλή μάσκαρα. Μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και παχύτερα σε χρόνο μηδέν. Μάλιστα αν τα μάτια σας είναι αρκετά μικρά φροντίστε ώστε να εφαρμόσετε τουλάχιστον 3 στρώσεις στις εξωτερικές γωνίες του ματιού.

Επαγγελματική συμβουλή: Θέλετε να «τραβήξετε» ουσιαστικά το βλέμμα προς τα πάνω. Για τον ίδιο λόγο καλό θα ήταν να παραλείψετε να βάψετε τις κάτω βλεφαρίδες σας.

matia-make-up-5.jpg

9. Δώστε φως στην εσωτερική γωνία

Ο no1 κανόνας της τεχνικής του highlighting λέει να εφαρμόζετε τις γυαλάδες στα σημεία του προσώπου σας τα οποία θέλετε να «φέρετε προς τα μπροστά». Με λίγα λόγια δηλαδή αν απλώσετε λίγο highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού, πετυχαίνετε αμέσως ένα mini lift και δημιουργείτε οπτικά περισσότερο χώρο στην περιοχή των ματιών.

Πηγή: glow.gr