Σκέφτεστε να κάνετε lip injections; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν και μετά την εφαρμογή

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Σκέφτεστε να κάνετε lip injections; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν και μετά την εφαρμογή
kopela psathino kapelo kokkina xeili

Τα σαρκώδη χείλη είναι το Α και το Ω ενός daily makeup look, αφού σε συνδυασμό με το ιδανικό κραγιόν μπορούν να απογειώσουν το μακιγιάζ σας.  Αυτο μπορείτε να το καταλάβετε μόνο από το γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν 400.000 άτομα εκπαιδεύτηκαν στην τέχνη της χορήγησης ενέσεων στα χείλη. Δεν είναι μυστικό, άλλωστε, πως αυτή η τεχνική έχει γίνει απόλυτα δημοφιλής.

Παρόλα αυτά, ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τελείως τη γεωμετρία του προσώπου σας και να σας δώσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Για αυτό θα σας δώσουμε όλα τα μυστικά που είναι απαραίτητα με το βασικότερο όλων να έχετε ένα γιατρό που εμπιστεύεστε.

Βασικά συστατικά και φόρμουλες

lips-5.jpg

Τα fillers με βάση το υαλουρονικό οξύ αναγνωρίζονται από το σώμα ως φυσικά στοιχεία, καθιστώντας τα εξαιρετικά συμβατά και ασφαλή για ενέσιμη χρήση. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να διαλυθούν από ένα ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση αν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα. Σε γενική βάση όλα τα fillers έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνονται στον ιστό των χειλιών σας. Είναι μαλακές πηκτές από μόρια που φαίνονται, αισθάνονται και κινούνται φυσικά με τις διαφορές μεταξύ τους να εμφανίζονται σε μοριακό επίπεδο. Οι ιδιότητες τους μπορεί να εναλλάσσονται στο μέγεθος ή στην ποσότητα του νερού που κατακρατούν.

Η βέλτιστη επιλογή του filler καθορίζεται από το ποιος είναι ο στόχος σας για το τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ο όγκος, ή ένα μέγεθος αύξησης, απαιτεί μεγαλύτερα μόρια ενώ η διαμόρφωση γίνεται με κάποιο σκληρότερο μοριακό σκεύασμα γέλης. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον ειδικό που θα σας προτείνει την κατάλληλη επιλογή για την δική σας περίπτωση. Μάλιστα, μη διστάσετε να δείτε και παρελθοντικές του δουλειές για να εξετάσετε αν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Η προετοιμασία πριν την έγχυση

lips.jpg

Τρεις έως τέσσερις ημέρες πριν από το ραντεβού σας, σταματήστε όλα τα συμπληρώματα καθώς και χάπια όπως η Aspirin που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία. Ακόμη, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Επειδή όλα αυτά ανήκουν στα αραιωτικά του αίματος μπορούν να επιδεινώσουν το μώλωπες ή το πρήξιμο. Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά και να είστε καλά ενυδατωμένοι την ημέρα πριν από το ραντεβού σας. Αυτό θα κάνει το σώμα σας πιο ήρεμο και μπορεί να αποτρέψει την λιποθυμία εάν είστε νευρικοί ή φοβάστε τις βελόνες.

Αν φυσικά είστε φορείς του έρπητα και πρόσφατα είχατε κάποιο κρυολόγημα ή κάποια εξασθένηση στο ανοσοποιητικό σας, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας το Acyclovir που θα “φροντίσει” να τον εξαφανίσει. Η ένεση στα χείλη μπορεί να ερεθίσει ή να “ξυπνήσει” τον ιό και να τον εξαπλώσει σε όλες τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση.

Οι επόμενες μέρες

backstage-beauty-orange-lips-christian-siriano-fashiondailymag.jpg

Αμέσως μετά την επέμβαση, μπορείτε να περιμένετε ότι ο γιατρός σας θα καλύψει τα χείλη με μια αντιβιοτική κρέμα και θα σας χορηγήσει πάγο. Αυτό συνίσταται ειδικά για την πρώτη μέρα καθώς θα ελαχιστοποιήσει τους μώλωπες και το πρήξιμο. Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε και να αποφύγετε τις περιττές ομιλίες και συναναστροφές καθώς δε θέλετε να κάνετε οτιδήποτε που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος ή τον καρδιακό σας ρυθμό, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει και το πρήξιμο. Το να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι θα κάνει θαύματα κατά την ανάρρωσή σας. Μείνετε μακριά από αραιωτικά αίματος για μερικές ημέρες. Τέλος, η καθαριότητα είναι καθοριστική για τις ημέρες μετά τη θεραπεία. Για αυτό το λόγο βεβαιωθείτε πως φοράτε μόνο νέες καθαρές μάσκες, πλένετε τις μαξιλαροθήκες σας, προσέχετε τις πετσέτες σας και μένετε μακριά από το παλιό κραγιόν.

Η πολυπόθητη διάρκεια

Εδώ, υπάρχει κάποια μεταβλητότητα. Έτσι, η πλήρωση μπορεί να διαρκέσει από έξι έως 12 μήνες. Η διάρκεια της εξαρτάται από την ηλικία σας, τον μεταβολισμό σας, την ποσότητα που χρησιμοποιείται και τον τύπο του πληρωτικού. Τα πιο ελκυστικά αποτελέσματα έρχονται αργά και με την πάροδο του χρόνου. Ο λόγος είναι ότι τα χείλη είναι εκ φύσεως ένας περιορισμένος χώρος και για αυτό θα χρειαστεί πάροδος του χρόνου για να προσαρμοστούν και για να “φιλοξενήσουν” το νέο υλικό. Άλλωστε, η υπερβολική συμπλήρωση μπορεί να προκαλέσει την επέκταση του γεμίσματος έξω από τα χείλη δημιουργώντας αφύσικα αποτελέσματα. Η αργή και σταθερή οικοδόμηση του ιδανικού σχήματος και μεγέθους των χειλιών σας κατά τη διάρκεια δύο ή τριών θεραπειών είναι ο πιο σωστός τρόπος.

Η λογική πίσω από την επέμβαση

lips.jpg

Τα χείλη είναι μια από τις πιο περίπλοκες περιοχές στην ενέσιμη ιατρική. Η αρχιτεκτονική των χειλιών είναι απίστευτα περίπλοκη, καθώς υπάρχουν στρώματα αιμοφόρων αγγείων, μυών και λίπους που πρέπει ο ειδικός να λάβει υπόψιν. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι γίνεται έγχυση σε μια περιοχή του προσώπου με ιδιαίτερη κινητικότητα και θα καταλάβετε τη σημασία της μεγάλης προσοχής στις επιλογές σας. Με σωστή καθοδήγηση και κατάλληλες οδηγίες είναι βέβαιο πως θα δείτε το αποτέλεσμα που αναζητάτε.

Πηγή: glow.gr