girls legs on the beach

Κυτταρίτιδα και Λιπόλυση είναι το καλοκαιρινό μας στοίχημα

Με το βλέμμα στο καλοκαιράκι που έρχεται, είναι η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσουμε το σώμα μας για τα μπάνια στην θάλασσα και τις βόλτες στις παραλίες.

Ένα συχνό πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η κυτταρίτιδα και αλλά και το τοπικό πάχος. Γυναίκες και άνδρες επιθυμούμε ένα πιο ελκυστικό κορμί και για αυτό οι περισσότεροι αυτή την περίοδο ξεκινάμε γυμναστήριο, διατροφή και θεραπείες για την αντιμετώπιση όλων όσων μας ενοχλούν.

Ξεκινώντας από την κυτταρίτιδα να απομυθοποιήσουμε την εμφάνισή της μόνο σε άτομα που έχουν κάποια έξτρα κιλά. Η κυτταρίτιδα πέρα από όλους τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της, είναι πρόβλημα με κληρονομική προδιάθεση. Για αυτό και εμφανίζεται και σε αδύνατα άτομα, που προφανώς προσέχουν το βάρος τους καθώς και σε γυμνασμένα σώματα.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το νόημα των διάφορων θεραπειών για την κυτταρίτιδα. Η όποια θεραπεία δεν λύνει το πρόβλημα μια για πάντα, αλλά βελτιώνει ή και εξαφανίζει την εικόνα φλοιού πορτοκαλιού μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος που πλέον μιλάμε για συνεδρίες θεραπείας και συνεδρίες συντήρησης. Αυτή την εποχή φυσικά μας ενδιαφέρουν κυρίως οι θεραπευτικές λύσεις στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Καλοκαίρι.

Μια διαδεδομένη και αποτελεσματική μέθοδος είναι η Μεσοθεραπεία. Υπάρχει πληθώρα υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την ενέσιμη θεραπεία. Άλλα υλικά είναι στοχευμένα στην Κυτταρίτιδα και κάποια άλλα προσφέρουν συνδυαστικά και σύσφιξη. Ανάλογα με τα υλικά, οι συνεδρίες μπορεί να είναι εβδομαδιαίες, ή να επαναλαμβάνονται κάθε 10 ή 15 μέρες. Ο αριθμός των συνεδριών είναι κατανοητό ότι σχετίζεται με το πόσο έντονη είναι η Κυτταρίτιδα, αλλά και με το αν συνδυάζεται με άσκηση ή διατροφή. Κοινός παρονομαστής όλων, είναι η λήψη νερού καθημερινά να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 2 λίτρα.

Για να είναι πιο γρήγορο το αποτέλεσμα θα πρότεινα ενδιάμεσα στις Μεσοθεραπείες να γίνονται και συνδυαστικές θεραπείες με μηχανήματα ή με λεμφικό μασάζ.

Ο Δερματολόγος ανάλογα το περιστατικό και την εμπειρία του, προτείνει το υλικό και το πρωτόκολλο που χρειάζεται.

Τι γίνεται όμως με το τοπικό πάχος?

Πολλές φορές το τοπικό πάχος μπορεί να απασχολεί και άτομα που γυμνάζονται και δεν είναι υπέρβαρα, αλλά γονιδιακά υπάρχουν περιοχές στο σώμα τους που συσσωρεύουν λίπος. Πέρα από τα γνωστά ψωμάκια, τέτοια σημεία είναι το εσωτερικό των γονάτων, τα μπράτσα, το στομάχι, η κοιλιά και τα πλαϊνά της κοιλιάς.

Εδώ η Λιπόλυση είναι η μόνη λύση, αν κάποιος θέλει να αποφύγει τις επεμβατικές μεθόδους. Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος έχει την τάση για εντοπισμένο πάχος, καλό θα ήταν να συντηρεί το αποτέλεσμα της λιπόλυσης με τον όποιο τρόπο του προταθεί από τον γιατρό του.

Σχετικά με την Λιπόλυση, υπάρχουν διάφορα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η σύγχρονη τάση είναι τα υλικά που δεν προκαλούν οιδήματα και πόνο μετά την εφαρμογή τους ώστε να συνδυάζονται πιο εύκολα με μηχανήματα, μασάζ ή άσκηση. Ανάλογα με το υλικά η συνεδρίες μπορεί να επαναλαμβάνονται ανά 15 ή ανά 30 μέρες και ο συνολικός αριθμός συνεδριών φυσικά εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Αλλά κι εδώ κοινός παρονομαστής είναι τα 2 τουλάχιστον λίτρα νερού καθημερινά.

Συνοψίζοντας, στις μέρες μας υπάρχουν έξυπνα υλικά και εξειδικευμένοι γιατροί για να απευθυνθείτε και πάρετε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που αφορά το σώμα σας. Αλλά θέλει προσοχή γιατί υπάρχει και το έξυπνο μάρκετινγκ που δίνει ευφάνταστα ονόματα σε πολύ απλοϊκές θεραπείες αυξάνοντας το κόστος χωρίς λόγο. Όπως υπάρχουν και άσχετοι με το αντικείμενο που βαφτίζονται ειδικοί και προσελκύουν με τιμές κάτω τους κόστους και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αρναούτογλου Δέσποινα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος & Μaster Αισθητικής Ιατρικής