Κυριακή στην παραλία: 9 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Κυριακή στην παραλία: 9 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε
beautiful woman on the beach waves smile

Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του Ιουλίου και ελπίζουμε οι Κυριακές σας να είναι όσο πιο καλοκαιρινές γίνεται. Αν ετοιμάζεστε για την πρωινή σας βουτιά πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

  • Αν έχετε βαμμένα μαλλιά χρησιμοποιείται πάντοτε αντηλιακό μαλλιών. Ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ταλαιπωρούν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να τα αφυδατώνουν και να αλλοιώνουν το χρώμα τους. Προτιμήστε ένα προϊόν σε σπρέι, το οποίο δεν λαδώνει τα μαλλιά.
  • Στην τσάντα θαλάσσης έχετε μια βούρτσα, μην αφήνετε τα μαλλιά σας μπερδεμένα αφού η τρίχα σπάει και είναι εύκολο να δημιουργηθεί η ανεπιθύμητη  ψαλίδα.
  • Σε μέρες έντονης ηλιοφάνειας και ζέστης ψεκάζετε το πρόσωπο σας με ιαματικό νερό σε μορφή σπρέι ανακουφίζει από τη ζέστη και αναζωογονεί την επιδερμίδα του προσώπου.
  • Αν τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα, ξεβγάζετε τα με λίγο νερό αφού βγείτε από τη θάλασσα.
  • Έχετε μαζί σας μια ξεχωριστή πετσέτα προσώπου για να σκουπίζετε τα μάτια σας και την επιδερμίδα σας. Οι μολύνσεις είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ή με τάση ακμής.
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα hair styling στην παραλία για να αποκτήσετε το τέλειο wet look, διότι με αυτό τον τρόπο ταλαιπωρείτε το τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε την τρίχα να αναπνεύσει.
  • Μην ξυρίζεστε και μην χρησιμοποιείτε αποτριχωτικά προϊόντα λίγες ώρες πριν πάτε στην παραλία. Ο ήλιος και η θάλασσα σε συνδυασμό με την αποτρίχωση θα ερεθίσουν την επιδερμίδα σας και θα προκαλέσουν φαγούρα και κάψιμο. Προτιμήστε να κάνετε αποτρίχωση το προηγούμενο βράδυ.
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα αυτομαυρίσματος πριν πάτε στην παραλία, διότι είναι πολύ εύκολα να δημιουργηθούν λεκέδες μετά από την έξοδο σας από τη θάλασσα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα πρέπει να απορροφηθούν πολύ καλά για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα οποιαδήποτε τριβή με τη πετσέτα ή και το αλάτι δημιουργούν τα λεγόμενα «μπαλώματα»
  • Αν τα μάτια σας δακρύζουν μετά τη χρήση της αντηλιακής κρέμας, μάλλον ευθύνονται τα αντηλιακά φίλτρα τα οποία με το νερό μπαίνουν στα μάτια. Επίσης, μπορεί να φταίει η σιλικόνη που περιέχουν ορισμένα προϊόντα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφεύγετε τη χρήση της κρέμας πολύ κοντά στα μάτια ή να δοκιμάσετε ένα άλλο προϊόν με διαφορετική σύνθεση. Για προστασία των ματιών σας μην ξεχνάτε να φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας.

Πηγή: www.fthis.gr