Κυτταρίτιδα: Δεν θα εξαφανιστεί, αλλά θα βελτιωθεί η όψη της και ξέρω πώς… Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας χρειάζεται στρατηγικό πλάνο!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Κυτταρίτιδα: Δεν θα εξαφανιστεί, αλλά θα βελτιωθεί η όψη της και ξέρω πώς… Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας χρειάζεται στρατηγικό πλάνο!
gunaika koitazetai ston kathrfti

Κυτταρίτιδα, μία λέξη γνωστή σε όλες τις γυναίκες. Η εμφάνιση της λίγο ή πολύ είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας. Μας έχει «προικίσει» η φύση με αυτή και ξέρεις κάτι; It’s FINE. Όχι, δεν θα  σε συμβουλεύσω να παραδώσεις τα όπλα και να μην κάνεις τίποτα για αυτή. Σκοπός μου, όμως, είναι να την αγαπήσεις λίγο περισσότερο και να κάνεις ό,τι μπορείς-χωρίς εμμονές- για τη βελτίωση της. Μέσα από το ipop.gr έχουμε αναπτύξει μία ειλικρινή σχέση και έτσι θέλω να μοιραστώ ότι μεγάλο μέρος του σώματος μου καλύπτεται από κυτταρίτιδα. Το πρόβλημα είναι κληρονομικό προσπαθώ χρόνια να την περιορίσω, άρα έχω δοκιμάσει και αρκετές πρακτικές. Παρακάτω θα βρεις τους 3 κύριους πυλώνες αντιμετώπισης που εμένα προσωπικά με βοηθούν και θέλω να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση μου. Enjoy…

Κυτταρίτιδα: Το πλάνο αντιμετώπισης

Η πρώτη παραδοχή που πρέπει να κάνουμε σε ό,τι αφορά την βελτίωση της όψης πορτοκαλιού είναι ότι χρειάζεται ολιστική προσέγγιση. Δεν θα τα καταφέρεις με ένα προϊόν, με λίγα μασάζ, με περιορισμό της ζάχαρης, ούτε με μερικές ασκήσεις. Χρειάζονται όλα τα παραπάνω για να δεις πραγματική διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Πυλώνας no1: Διατροφή

αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
FreePik

Η διατροφή συνδέεται άμεσα, με πολλές λειτουργίες του οργανισμού και φυσικά και με την όψη της επιδερμίδας. Ζάχαρη, επεξεργασμένες τροφές, αλκοόλ και τσιγάρο θα πρέπει να περιοριστούν ή να καταργηθούν από τις καθημερινές σου συνήθειες. Αντιθέτως, η κατανάλωση ψαριών, όπως σαρδέλες σε συνδυασμό με το λιναρόσπορο και τα καρύδια θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να διατηρήσει την ελαστικότητα της. Πολύ ευεργετικά, είναι και τα διουρητικά αφεψήματα που συμβάλλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών. Αντικατέστησε το δεύτερο ή τρίτο καφέ της ημέρας με πράσινο τσάι λουίζα, χαμομήλι, τήλιο, φασκόμηλο αλλά και τσάι του βουνού. Εμπλούτισε το πρωινό σου με φυτικές ίνες από υδατάνθρακες ολικής προέλευσης, όπως δημητριακά ολικής και παξιμαδάκια.  Είναι ιδανικά για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου, τη ρύθμιση της γλυκόζης & τον κορεσμό. Τέλος, η ημερήσια κατανάλωση 1,5 με 2 λίτρα νερού την ημέρα θα κάνει μεγάλη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας.

Πυλώνας no2: Γυμναστική

αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

Η γυμναστική είναι ο χειρότερος εχθρός της κυτταρίτιδας. Ξεκίνα με ένα δυναμικό cardio για 2 λεπτά, κάνοντας ποδήλατο ή ελλειπτικό ή step.  Αύξησε την ένταση για άλλα 8 λεπτά τρεξίματος. Ο ρυθμός πρέπει να είναι τόσο έντονος, ώστε να σου προκληθεί λαχάνιασμα. Μετά το πέρας των 8 λεπτών μείωσε την ένταση και για το επόμενα 2 λεπτά περπάτα γρήγορα. Στη συνέχεια κάνε ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Επικεντρώσου στις περιοχές που εντοπίζεται η κυτταρίτιδα. Τα καθίσματα, οι προβολές, οι πιέσεις με λάστιχα αλλά και με μποσού είναι καλά παραδείγματα ασκήσεων για να εντοπίσεις βελτίωση.

Πηγη : ipop.gr