Κανόνας των τριτημορίων: η γήρανση του δέρματος υπό πλήρη έλεγχο

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Κανόνας των τριτημορίων: η γήρανση του δέρματος υπό πλήρη έλεγχο
face 3

Ένα καινοτόμο brand, η Dr. Age, που ενσαρκώνει το όραμα του Νικόλαου Μεταξωτού, MD, PhD, υιοθετεί εφαρμογές της πλαστικής χειρουργικής στην περιποίηση και αντιμετωπίζει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες κάθε περιοχής του προσώπου με ειδικά σχεδιασμένα υπερ-στοχευμένα προϊόντα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση στην ανάπτυξη καλλυντικών συνθέσεων που εμπνέονται από την αισθητική ιατρική για ενισχυμένη αντιγηραντική δράση με ορατά αποτελέσματα κατ’ οίκον. Η Dr. Age, που έκανε, πρόσφατα, την επίσημη πρώτη της «εμφάνιση» στο ελληνικό κοινό, κέντρισε το ενδιαφέρον μας για την καινοτόμo προσέγγιση στη γήρανση της επιδερμίδας και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα σημάδια του χρόνου. Στοχεύει στη μικροδιαχείριση κάθε ανατομικής λεπτομέρειας του προσώπου με την ακρίβεια ενός πλαστικού χειρουργού, αξιοποιεί συστατικά υψηλής αποτελεσματικότητας για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών και προτείνει λύσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα στην πορεία του χρόνου να έχουμε τον έλεγχο της γήρανσης . Τη φιλόδοξη αυτή και πολλά υποσχόμενη άφιξη στον χώρο της ομορφιάς την οφείλουμε στην εξαιρετική σύμπραξη μιας επίλεκτης ομάδας ειδικών στους αντίστοιχους τομείς τους, από όλο τον κόσμο, πλαστικούς χειρουργούς, γιατρούς με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία, διατροφολόγους, οραματιστές στο δημιουργικό τομέα, υπεύθυνους ανάπτυξης του brand, ειδικούς στις καταναλωτικές τάσεις και άλλους επαγγελματίες που συμβάλλουν στη χάραξη των θεμελιωδών αρχών της ομορφιάς, της υγείας και του lifestyle για το μέλλον.

Η φιλοσοφία: Με σημείο εκκίνησης την αρχή πως κάθε σημείο του προσώπου έχει ιδιαιτερότητες και ανάγκες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν απλά με προϊόντα και θεραπείες που “κάνουν για όλα” οι δημιουργοί του νέου skincare brand εισάγουν μία νέα αντίληψη στο κεφάλαιο περιποίηση του δέρματος που προσβλέπει στη μέγιστη αποτελεσματικότητα με ελάχιστη διατάραξη των φυσικών λειτουργιών του.

Η έμπνευση: Η Dr.Age βασίζεται στον Κανόνα των Τριτημορίων, με τον οποίο οι πλαστικοί χειρουργοί αξιολογούν και αναλύουν το πρόσωπό μας. Κάθε ανατομική περιοχή του έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με μοναδικό τρόπο. Σύμφωνα με τον Κανόνα αυτόν, το πρόσωπο χωρίζεται οριζόντια, σε τρία τριτημόρια καθένα από τα οποία περιέχει πολλαπλές ανατομικές δομές, συμπεριλαμβανομένων των φλεβών, των μυών, του λίπους και του δέρματος. Οι πλαστικοί χειρουργοί, λοιπόν, χρησιμοποιούν εξειδικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις που ανταποκρίνονται αποκλειστικά στα προβλήματα και τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Η δημιουργία:

Άνω τριτημόριο- από τη γραμμή των μαλλιών έως το άνω βλέφαρο

Τι παρατηρούμε στην επιδερμίδα. Από τα μέσα, ήδη, της δεκαετίας των 20 και, κυρίως, στα 30, οι οριζόντιες και κάθετες γραμμές που σχηματίζονται στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια κάθε φορά που μιλάμε, γελάμε, θυμώνουμε, αγχωνόμαστε ή ζαρώνουμε τα βλέφαρα στον δυνατό ήλιο αποτυπώνουν τα πρώτα σημάδια φθοράς και σηματοδοτούν την απαρχή της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος.

Τι φταίει. Η επιδερμίδα των βλεφάρων είναι η πιο λεπτή όχι μόνο του προσώπου αλλά ολόκληρου του σώματος ενώ, καθημερινά, καταπονείται από τη διαρκή κίνηση. Αρχικά μετά από κάθε μυϊκή σύσπαση η επιδερμίδα ανακτά τη λεία όψη της. Σταδιακά όμως η …επαναφορά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολα με αποτέλεσμα τα σημάδια της μυϊκής υπερ-δραστηριότητας να γίνονται μόνιμα και να σχηματίζονται οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο και κάθετες ανάμεσα στα φρύδια.

H λύση. To διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ, η σταθεροποιημένη βιταμίνη C, το γαλλικό οξύ και η διασταυρωμένη γλυκοζαμινογλυκάνη είναι συστατικά που, όταν περιέχονται σε καλλυντικές φόρμουλες, αποδεδειγμένα ενδυναμώνουν και ενισχύουν την αντοχή του επιδερμικού φραγμού στην καθημερινή …ταλαιπωρία από την υπερ-κινητικότητα της περιοχής.

Must- have. Dr.Age Microlift Face Serum. Ορός που απαλύνει τις ρυτίδες και βελτιώνει τον ανομοιόμορφο, χρωματικό τόνο της επιδερμίδας.

Μέσο τριτημόριο- Από το κάτω βλέφαρο έως το άνω χείλος

Τι παρατηρούμε στην επιδερμίδα. Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει σταδιακά τον όγκο του, τα ζυγωματικά «αδειάζουν», οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι πτυχώσεις, δηλαδή, που σχηματίζονται από τις πλευρές της μύτης και ενώνονται με τις γωνίες του στόματος, είναι πιο έντονα σχηματισμένες.

Τι φταίει. Η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων προκαλεί ανακατανομή λίπους στο γυναικείο σώμα. Ειδικά στο πρόσωπο, το υποδόριο λίπος – αυτό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα- μειώνεται, με αποτέλεσμα τα σημεία που δεν έχουν οστέινη στήριξη, όπως είναι τα μάγουλα, να χάνουν εκ των έσω τον όγκο τους και να αλλοιώνεται η όψη, που δείχνει μόνιμα κουρασμένη και πιο γερασμένη.

H λύση. Για να απαλύνουμε ή και να καθυστερήσουμε τα σημάδια της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης στην επιδερμίδα αναζητούμε προϊόντα στοχευμένης δράσης με εξειδικευμένες συνθέσεις που εμπλουτίζουν μείγματα ενίσχυσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ιπποκάστανο, Άλφα-Βισαβολόλη, βιοπολυμερές 3D Microlift, βιταμίνη Ε και ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Must- have Dr.Age Microlift Face Cream. Συμπυκνωμένη κρέμα εικοσιτετράωρης χρήσης με δραστικούς, ενεργούς αντιοξειδωτικούς, ενυδατικούς και συσφιγκτικούς παράγοντες που αντιμετωπίζει τα πολλαπλά σημάδια γήρανσης και επιπλέον, καταπραΰνει τις επιπτώσεις της maskne.

Κάτω τριτημόριο- Από το πάνω χείλος έως τη γραμμή του σαγονιού

Τι παρατηρούμε στην επιδερμίδα. Βαθιές, ρινοχειλικές πτυχώσεις, διπλοσάγονο, αλλοίωση του οβάλ- της γωνίας ανάμεσα στο πιγούνι και το λαιμό- και μυϊκή χαλάρωση του λαιμού αλλάζουν τη μορφολογία του προσώπου και το κάνουν να δείχνει μόνιμα …πεσμένο με χαλαρό περίγραμμα.

Τι φταίει. Η σταδιακή φθορά και απώλεια δομικών συστατικών του δέρματος -κολλαγόνο, ελαστίνη και υποδόριο λίπος- λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης αλλά και της μακρόχρονης έκθεσης σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες για τα δύο πρώτα, σε συνδυασμό με τη σοβαρή μείωση της οστικής μάζας που παραδοσιακά «συνοδεύει» την εμμηνόπαυση, συμβάλλουν στην απώλεια της τονικότητας, σφριγηλότητας και ελαστικότητας της επιδερμίδας. Ή, πιο απλά, στα ορατά σημάδια χαλάρωσης.

Η λύση. Για την τόνωση και αναπλήρωση που έχει ανάγκη το κάτω μέρος του προσώπου συστήνονται καλλυντικά που περιέχουν καινοτόμα συστατικά με αναγνωρισμένες υγραντικές και συσφιγκτικές ιδιότητες που δίνουν ένα αποτέλεσμα lifting όπως είναι η νιασιναμίδη, η καφεΐνη, τα πεπτίδια παλμιτόλης, ειδικά επιλεγμένα εκχυλίσματα σπόρων και εξειδικευμένοι ενυδατικοί παράγοντες.

Must- have: Dr.Age3D Contour Face Serum. Συμπυκνωμένο booster με ενεργά συστατικά, στοχεύουν στην σφριγηλότητα του δέρματος, στην απώλεια της ελαστικότητας του περιγράμματος του προσώπου και προστασία από την αφυδάτωση.

Δεν ξεχνάμε:

Μάτια- αξίζουν πάντα την προσοχή μας

Για την εύθραυστη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, όπου χρόνος και εξωγενείς, βλαβεροί παράγοντες αποτυπώνονται πολύ γρήγορα η Dr.Age αναζήτησε μοναδικούς συνδυασμούς βασικών συστατικών – υαλουρονικό οξύ, σταθεροποιημένο L-ασκορβικό οξύ, πολυφαινόλες, εκχύλισμα μαγιάς – που λειτουργούν συνεργικά για άμεση καταπράϋνση, ορατή λείανση των ρυτίδων και νεανική όψη της περιοχής.

Πηγή: https://skingurus.gr/