Ημιμόνιμο μακιγιάζ στα χείλη | Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ημιμόνιμο μακιγιάζ στα χείλη | Όσα πρέπει να γνωρίζετε
imimonimo makigiaz xeili

Όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που επιλέγουν το ημιμόνιμο μακιγιάζ για να τονίσουν τα φρύδια, τα μάτια ή τα χείλη τους.

Αν και η ιδέα του ημιμόνιμου μακιγιάζ μπορεί ακόμη να τρομάζει κάποιους, η αλήθεια είναι πως προσφέρει τόση ακρίβεια, που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από πολύ απαλό και φυσικό, μέχρι έντονο, ικανοποιώντας έτσι τις προσδοκίες όσων το δοκίμασαν.

Η εξέλιξη στην τεχνολογία των εργαλείων και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται, είναι ο λόγος που το ημιμόνιμο μακιγιάζ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Σε ότι αφορά τα χείλη, αν και πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη και μικρή περιοχή, το ημιμόνιμο μακιγιάζ  μπορεί να τα τονίσει, να κάνει το χρώμα τους πιο έντονο αλλά και να διορθώσει τυχόν ασυμμετρίες.

Ποια είναι τα οφέλη του ημιμόνιμου μακιγιάζ στα χείλη;

Εκτός από το ότι το χρώμα στα χείλη ας θα παραμένει, άσχετα με το πόσους καφέδες ή ποτά και αν πίνετε, το ημιμόνιμο μακιγιάζ μπορεί τονίσει το περίγραμμα και το σχήμα των χειλιών, ανάλογα με την τεχνική, ενώ μπορεί να τα κάνει να μοιάζουν λίγο πιο ζουμερά.

Επιπλέον, οι ασυμμετρίες στα χείλη μπορούν να βελτιωθούν με το ημιμόνιμο μακιγιάζ και να διορθωθεί το σχήμα τους, κάνοντάς τα έτσι να μοιάζουν πιο συμμετρικά.

Ποια είναι η διαδικασία που γίνεται στο ραντεβού με την αισθητικό;

Πάντα, το ραντεβού ξεκινάει με συμβουλευτικό ύφος, αφού πρέπει να μιλήσετε με την αισθητικό, για να της δώσετε μια εικόνα για το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε.

Μια πρόταση που κάνουμε συχνά, είναι να φέρετε μαζί σςα το αγαπημένο σας κραγιόν ώστε η επιλογή του χρώματος να γίνει εύκολα.

Στην συνέχεια, θα γίνει ο σχεδιασμός στα χείλη με μολύβι, έτσι ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα του αποτελέσματος για να δώσετε την συγκατάθεσή σας. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουρη, πως το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που θέλατε.

Αφού λοιπόν έχετε συμφωνήσει με την αισθητικό ως προς το χρώμα και την μέθοδο, ξεκινάει η εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ η οποία κρατάει περίπου 1 ώρα.

Αμέσως μετά την διαδικασία, το χρώμα θα είναι πιο έντονο από ότι περίμενατε, όμως με την πάροδο των πρώτων ημερών η ένταση του μειώνεται αρκετά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας για ακόμη μία φορά περίπου 4 με 8 εβδομάδες μετά.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ στα χείλη πονάει;

Πριν την εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ, γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας, επομένως η ενόχληση μειώνεται σημαντικά.

Τα καλά νέα είναι πως οι περισσότερες γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως ο πόνος είναι λιγότερος από ό,τι περίμεναν. Σίγουρα όμως βοηθάει το να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε, αφού όταν κάποιος σφίγγεται, η ενόχληση είναι περισσότερο αισθητή.

Τα ακόμη καλύτερα νέα, είναι πως στην Facemed, υπάρχει και ιατρικό προσωπικό, οπότε αν το ζητήσετε, μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία με ενέσιμο τρόπο, άρα μπορείς να είστε σίγουρη πως δεν θα αισθανθείτε καμία απολύτως ενόχληση.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ στα χείλη;

Μετά την εφαρμογή της διαδικασίας, θα σας δοθούν γραπτές οδηγίες, που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε τα χείλη να επουλωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα διατηρώντας ταυτόχρονα το αποτέλεσμα.

Σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καλαμάκι για να πιείτε νερό τις πρώτες μέρες και να αποφεύγετε τα ζεστά ροφήματα. Επίσης, θα πρέπει να ενυδατώνετε τα χείλη σας με ειδική κρέμα περίπου 2-3 φορές την ημέρα για την πρώτη εβδομάδα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του ημιμόνιμου μακιγιάζ στα χείλη;

Η διάρκεια του αποτελέσματος, κυμαίνεται από 1 έως και 3 χρόνια, ανάλογα με παράγοντες του τρόπου ζωής που έχετε. Σε αυτό το διάστημα, το χρώμα θα γίνεται όλο και πιο ανοιχτό ομοιόμορφα, όμως αν θέλετε να το διατηρήσετε, μπορείτε να κάνετε μια συνεδρία ανανέωσης, μετά από 12 μήνες.

Αν έχω κάνει ή θέλω να κάνω υαλουρονικό οξύ στα χείλη, μπορώ να κάνω και ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Φυσικά! Το υαλουρονικό οξύ, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα των χειλιών, να διορθώσει τις ασυμμετρίες αλλά και να ενυδατώσει τα χείλη. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ, μπορεί να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο επομένως ο συνδυασμός τους είναι μια καλή λύση για ακόμη πιο ζουμερά και έντονα χείλη!

Πηγή: Madamefigaro.gr