Όσο οι τάσεις της μόδας στα βερνίκια νυχιών έρχονται και παρέρχονται, υπάρχει ένα χρωμα που μένει πάντα επίκαιρο, δείχνει υπέροχο χειμώνα – καλοκαίρι, κολακεύει τόσο τα κοντά όσο και τα μακριά νύχια και μπορεί να απογείωσει κάθε casual ή επίσημη εμφάνισή σας. Προφανώς πρόκειται για το κόκκινο, που έκανε την εμφάνιση του με μεγάλο πάταγο το 1932, αφού ήταν ουσιαστικά το πρώτο χρώμα που κυκλοφόρησε ως opaque βερνίκι.

Στα μέσα της Μεγάλης Ύφεσης η εταιρεία Revlon λανσάρει το – θρυλικό πλέον – Cherries in the Snow, το πρώτο opaque βερνίκι σε κλασικό κόκκινο χρωμα. Το προϊόν κάνει πάταγο στην αγορά, καθως μέχρι τότε τα βερνίκια περιορίζονταν σε ημιδιάφανες nude αποχρώσεις. Το Cherries in the Snow αποδεικνύει πως τα νύχια μας μπορούν να είναι πολύ περισσότερα από διακριτικά και περιποιημένα και ουσιαστικά καθιερώνει το κόκκινο μανικιούρ ως το απόλυτο statement θηλυκότητας. 

Σχεδόν σαράντα χρόνια αργότερα, το κόκκινο χρωμα στα νύχια παραμένει αμείωτα sexy, δυναμικό και λαμπερό. Βαθύ ή ζωηρό, ματ ή μεταλιζέ, σε square ή almond νύχια, το κόκκινο πάντα εντυπωσιάζει.  Και φυσικά, κάθε χρονο έχει μια θέση στο top 5 των Xmas trends, αφού η λάμψη που αποπνέει το κάνουν ιδανικό χρωμα για τις εορταστικές μας εξόδους κι εμφανίσεις.