Η SPF προστασία που χρειάζονται τα χέρια σου, για να αποχαιρετήσεις τις κηλίδες για πάντα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Η SPF προστασία που χρειάζονται τα χέρια σου, για να αποχαιρετήσεις τις κηλίδες για πάντα
xeria

Κάθε χρόνο υποδέχομαι το καλοκαίρι με ένα mix ενθουσιασμού, αλλά και άγχους, για όλα αυτά που πρέπει να προσέξω για να προστατέψω την επιδερμίδα μου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Για τους λάτρεις του skincare, το καλοκαίρι είναι μία «απαιτητική σεζόν», καθώς το νεσεσέρ πρέπει να εξοπλιστεί με πολλά προϊόντα που έχουν βασική ένδειξη την προστασία SPF.

Εκτός λοιπόν από την αποτρίχωση, την ενυδάτωση και τις απολεπίσεις που έχουμε να κάνουμε, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην αντηλιακή προστασία, η οποία σίγουρα δε σταματά σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Είναι γεγονός ότι, ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών αλλά και ανδρών νοιάζονται για την αντηλιακή προστασία των χεριών τους.

Είτε πρόκειται για μία καθημερινή υπαίθρια δραστηριότητα, για ένα χαλαρό πρωινό στην παραλία ή απλά για την ώρα που οδηγούμε στην πόλη, τα χέρια μας πρέπει να είναι προστατευμένα με αντηλιακή κρέμα, η οποία διαθέτει υψηλό δείκτη προστασίας SPF.

Σύμφωνα λοιπόν με δερματολόγους, είναι σημαντικό σε καθημερινή βάση, όπως εφαρμόζουμε το αντηλιακό στο πρόσωπο, να το περνάμε αλλά και να το ανανεώνουμε μέσα στην ημέρα, και στα χέρια μας. Μάλιστα συνιστούν δείκτη SPF 30 ή υψηλότερο.

Τα χέρια είναι μία από τις περιοχές που υφίστανται σημαντική UV βλάβη στο DNA, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μπορούμε να καταλάβουμε την ηλικία κάποιου από το λαιμό και τα χέρια.

Μετά από μικρή έρευνα καταλήξαμε στα αντηλιακά που σε πρώτη φάση προστατευτούν τα χέρια μας από την ηλιακή ακτινοβολία και ύστερα τα ενυδατώνουν -κάτι που τους καλοκαιρινούς μήνες ιδιαίτερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Καθώς δεν υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα προϊόντα για αντηλιακή προστασία χεριών, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα προσώπου ή σώματος, για να προσφέρετε SPF προστασία στην ευαίσθητη περιοχή των χεριών. Εξίσου σημαντικές είναι και οι κρέμες κατά των κηλίδων των χεριών. Όχι απλά προλαμβάνουν τα σημάδια, αλλά βοηθούν και στην εξάλειψη των σημαδιών.

Πηγή: https://www.bovary.gr/