Εποχική τριχόπτωση: Πέντε έξυπνα χτενίσματα για να την καμουφλάρετε

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Εποχική τριχόπτωση: Πέντε έξυπνα χτενίσματα για να την καμουφλάρετε
trixoptwsi

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, το φαινόμενο της τριχόπτωσης. Αυτό δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί, εφόσον η τριχόπτωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης του τριχωτού της κεφαλής και έχει δύο εποχές, το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Τα μαλλιά μας έχουν το δικό τους ξεχωριστό κύκλο ζωής!
Συγκεκριμένα, η κάθε τρίχα της κεφαλής αναπτύσσεται από τον θύλακα της και ο κάθε θύλακας έχει ένα δικό του κύκλο. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη της κάθε τρίχας διαρκεί περίπου 2 έως 6 χρόνια, στη συνέχεια για περίοδο περίπου 2 μηνών η τρίχα σταματάει να μεγαλώνει και προετοιμάζεται για την πτώση, όπου επέρχεται η τριχόπτωση, η οποία διαρκεί έως και 6 εβδομάδες (εφόσον η τριχόπτωση διαρκεί πάνω από δύο μήνες, θα πρέπει να δερευνηθεί περεταίρω από δερματολόγο).
Όπως και ο ίδιος ο Αναστάσιος επισημαίνει, θα πρέπει να κατανοήσουμε εξαρχής ότι αντιμετωπίζουμε ένα παροδικό φαινόμενο, που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την όψη. Κατά τις περιόδους εποχικής τριχόπτωσης είναι φυσιολογικό να χάνουμε έως και 200 τρίχες ημερησίως, οι οποίες αντικαθίστανται από νέες.
Το διάστημα της εποχικής τριχόπτωσης είναι σημαντικό να ενισχύουμε την υγεία της τρίχας με τακτική χρήση των κατάλληλων προϊόντων.
Μπορούμε να λουζόμαστε, όσο συχνά επιθυμούμε, με εξειδικευμένο σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης. Είναι καλύτερα να επιλέξουμε με βάση το φύλο, καθότι υπάρχει διαφορά αναγκών.
Καταπολεμούμε την σμηγματόρροια και την πιτυρίαση που συμβάλλουν στην τριχόπτωση, με συχνά λουσίματα.
Χρησιμοποιούμε έναν ορό σε μήκη και άκρες σε βρεγμένα μαλλιά και χωρίς να τα ξεβγάλουμε, καθώς έτσι βοηθάμε στη θρέψη των μαλλιών, προστατεύοντας τα παράλληλα από τα εργαλεία θερμότητας (σεσουάρ, πρέσα κ.λπ.).
Μπορούμε να εφαρμόζουμε ημερησίως, για 1 ½ μήνα, μια αμπούλα κατά της τριχόπτωσης, απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, σε λουσμένα μαλλιά, κάνοντας μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε να σώζουμε ακόμα και 140 τρίχες ανά ημέρα και να επιβραδύνουμε την τριχόπτωση κατά 90%, ενισχύοντας τον όγκο των μαλλιών κατά 94%.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, γι’ αυτό καλό είναι να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια.
Στο τέλος του δίμηνου η εποχική τριχόπτωση, όχι μόνο θα είναι παρελθόν, αλλά τα μαλλιά μας θα βρίσκονται σε καλύτερο σημείο από ότι ήταν προηγουμένως.
Στα κομμωτήρια Αναστάσιος ανακαλύψαμε και εφαρμόζουμε σε περιόδους τριχόπτωσης ένα οργανικό χτένισμα που διεγείρει τους θύλακες και χαρίζει όγκο στις ρίζες δίνοντας την αίσθηση του μασάζ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η προσπάθεια να μειώσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα της αραίωσης των μαλλιών μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Υπάρχουν τρόποι να καλύψουμε τα σημεία και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, καθώς σημαντικός παράγοντας στην αναπαραγωγή νέων τριχών είναι και η ψυχολογία! Συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας χτενίσματα για λεπτά μαλλιά, που μειώνουν την ταλαιπωρία των θυλάκων των τριχών και ταυτόχρονα αποτρέπουν το σπάσιμό τους.

Χτενίσματα που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας σε περίοδο τριχόπτωσης:

  • Μαζέψτε τα μισά μαλλιά σας προς τα πίσω, δίνοντας μια συμπαγή εμφάνιση στην κορυφή και δημιουργώντας όγκο στο πίσω μέρος.
  • Ο χαμηλός κότσος προς τα πίσω είναι πάντα μια ασφαλής και σικ επιλογή.
  • Δοκιμάστε χαμηλές αλογοουρές δεμένες σε χαλαρές τούφες μαλλιών για να δημιουργήσετε όγκο χωρίς να ταλαιπωρείτε τις ρίζες και κρύβοντας έξυπνα την αραίωση από τη μετωπιαία γραμμή.
  • Οι πλούσιοι κυματισμοί δίνουν πάντα επιπλέον όγκο. Τυλίξτε τις άκρες των μαλλιών σας γύρω από μια στρογγυλή βούρτσα και χτενίστε χρησιμοποιώντας πιστολάκι με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω για να δημιουργήσετε επίπεδα.
  • Οι πλεξούδες μειώνουν την ταλαιπωρία των θυλάκων των τριχών και δίνουν την εντύπωση πλούσιας υφής για το τριχωτό.

 

 


Η Health Editor Προτείνει: