ΤΟ ΕΛAΙΟΛΑΔΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Home ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΕΛAΙΟΛΑΔΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
oil

Αυξάνει την πλαστικότητα του εγκεφάλου και μειώνει την χοληστερίνη . Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην υγεία μας . Μέσα από μια πρόσφατη έρευνα που έγινε το ελαιόλαδο φαίνεται ότι προστατεύει την συσσώρευση των αμυλοιειδών πλακών που είναι το κύριο αίτιο του Αλτσχάιμερ .

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες , που βοηθάνε τον εγκέφαλο να συνεχίζει να μαθαίνει , να προσαρμόζεται και να παίρνει καινούργιες πληροφορίες , που είναι γνωστή ως πλαστικότητα του εγκεφάλου .

Από την λέξη ‘πλαστός’ που σημαίνει δίνω σχήμα , η πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι ταυτόχρονα ένα νοητικό και σωματικό φαινόμενο . Το ανθρώπινο μυαλό μπορεί συνέχεια να πλάθει ή να τροποποιεί τις δομές ώστε να ενσωματώνεται στην μάθηση ή σε ένα νέο περιβάλλον . Η θετική πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι μια απάντηση στις δύσκολες προκλήσεις της ζωής .

Η τελευταία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο (Aging Cell) , ερεύνησε την επίδραση του παρθένου ελαιόλαδου πάνω σε ποντίκια .Τα ποντίκια ακολούθησαν μια δίαιτα μέσα στην οποία συμπεριλαμβανόταν το παρθένο ελαιόλαδο . Η μελέτη έδειξε ότι τα ποντίκια εμφάνισαν αυξημένη και βελτιωμένη αγωγιμότητα των νεύρων και βραχυπρόθεσμη εγκεφαλική πλαστικότητα .

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ TAU

Οι παθήσεις άνοιας συμπεριλαμβάνουν απώλεια μνήμης η οποία χαρακτηρίζεται τοξική συσσώρευση της πρωτεΐνης TAU η οποία μπλοκάρει τους ιστούς του εγκεφάλου , όπως είπε ο Dr. Domenico της Praticò, professor στο τμήμα της Φαρμακολογίας και τις Μικροβιολογίας και το Κέντρο της Διεθνούς Ιατρικής στο Lewis Katz Σχολή Ιατρικής στο Temple Πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας.

Αυτά τα αποτελέσματα ισχυροποιήσαν τα πλεονεκτήματα που έχει το ελαιόλαδο και τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει αυτό το φυσικό προϊόν που εμποδίζει την απώλεια της μνήμης .

Πηγή : HealthyLiving.com