Μήπως ιδρώνετε υπερβολικά την νύχτα ; Γνωρίζετε γιατί ;

Home ΥΓΕΙΑ Μήπως ιδρώνετε υπερβολικά την νύχτα ; Γνωρίζετε γιατί ;
sleep

Είναι πολλά τα αίτια που προκαλούν τις νυχτερινές εφιδρώσεις παρακάτω θα δείτε μερικά από αυτά:

  1. Εμμηνόπαυση : Οι εξάψεις που προέρχονται από την εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις,που είναι ένα κοινό αίτιο για πολλές γυναίκες .

  2. Υπεριδρωσία : Είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα μας παράγει περισσότερο ιδρώτα χωρίς να γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

  3. Λοιμώξεις : Φυματίωση είναι μια νόσος που σχετίζεται με τις νυχτερινές εφιδρώσεις . Παράλληλα,οι βακτηριακές λοιμώξεις όπως η ενδοκαρδίτιδα μια νόσος που προκαλεί λοίμωξη και φλεγμονή στις καρδιακές βαλβίδες και το ενδοκάρδιο,η οστεομυελίτιδα μια οξεία πάθηση που προκαλεί μικροβιακή φλεγμονή του οστού και τα αποστήματα μπορεί να μας δημιουργήσουν νυχτερινές εφιδρώσεις.

  1. Καρκίνος : Οι εφιδρώσεις κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να σχετίζεται με ένα πρώιμο σύμπτωμα του καρκίνου. Ο πιο κοινός τύπος καρκίνου είναι το λέμφωμα το οποίο προκαλεί τον υπερβολικό ιδρώτα . Συνήθως,για τα άτομα που δεν έχει διαγνωστεί ακόμα καρκίνος συνοδεύονται και συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός και το ανεξήγητο χάσιμο βάρους .

  1. Φάρμακα : Η πρόσληψη φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει τον υπερβολικό ιδρώτα κατά την διάρκεια της νύχτας. Τα αντικαταθλιπτικά και ψυχιατρικά φάρμακα καθώς και κάποια είδη αναλγητικών, προκαλούν νυχτερινές εφιδρώσεις.

  2. Υπογλυκαιμία: Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση. Οι άνθρωποι που παίρνουν ινσουλίνη ή φάρμακα για τον διαβήτη μπορεί να έχουν υπογλυκαιμία κατά την διάρκεια της νύχτας η οποία προκαλεί εφίδρωση.

  3. Ορμονικές διαταραχές : Οι εξάψεις και ο ιδρώτας μπορεί να προέρχονται από ορμονικές διαταραχές όπως φαιοχρωμοκύτωμα,καρκινοειδές σύνδρομο και υπερθυρεοειδισμός.

  4. Νευρολογικές παθήσεις :Σπάνια,οι νευρολογικές παθήσεις (μετατραυματική συριγγομυελία,εγκεφαλικό,νευροπάθεια) είναι μερικά αίτια που οδηγούν σε νυχτερινές εφιδρώσεις .

Πηγή : Web MD Magazine