Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους έχετε περίοδο δύο φορές μέσα σε ένα μήνα

Home ΥΓΕΙΑ Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους έχετε περίοδο δύο φορές μέσα σε ένα μήνα
period

Φανταστείτε μια κατάσταση όπου η περίοδός σας έχει μόλις τελειώσει και μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών, αρχίζετε πάλι να αιμορραγείτε. Ρωτήσαμε τη Δρ Bilsi Mittal, γυναικολόγο στο νοσοκομείο Wockhardt της Βομβάης, και μας έδωσε τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Health Shots.

Μπορεί να είστε έγκυος

Εάν η γυναίκα βρίσκεται στην αναπαραγωγική της ηλικία, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αιμορραγεί επειδή είναι έγκυος. Η διαλείπουσα αιμορραγία συμβαίνει στην εγκυμοσύνη και είναι απολύτως φυσιολογική.

Μπορεί να έχετε Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Ναι, αν αντιμετωπίζετε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών τότε υπάρχει πιθανότητα να έχετε περίοδο δύο φορές μέσα στο μήνα. Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών αφορά την ορμονική ανισορροπία και οι ορμόνες έχουν άμεση επίπτωση στην περίοδό σας. Όχι μόνο δύο περίοδοι σε ένα μήνα, αλλά και καθόλου περίοδος μπορεί επίσης να είναι μια κατάσταση για ορισμένες κυρίες. Κατά καιρούς, όταν υπάρχει αύξηση βάρους λόγω της διαταραχής, τότε αυτό επηρεάζει επίσης τον κύκλο ωορρηξίας και ως εκ τούτου παρατηρείται αιμορραγία.

Μπορεί να έχετε πολύποδες ή ινομυώματα

Η Dr Mittal προτείνει ότι τα ινομυώματα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο εδώ. Όταν είτε πολύποδες είτε ινομυώματα σχηματίζονται κατά μήκος της επένδυσης της μήτρας, τότε μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο της περιόδου.

 Ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε

Σε ορισμένες από τις ασθενείς μου έχω δει ότι ο θυρεοειδής τους δεν λειτουργεί σωστά και εξαιτίας αυτού υπάρχει μια σημαντική ορμονική ανισορροπία στον οργανισμό τους, εξαιτίας της οποίας έχουν δύο περιόδους σε ένα μήνα”, λέει ο Dr Mittal.

Μπορεί να παραλείψατε μια δόση των αντισυλληπτικών σας χαπιών

Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ορμόνες σύμφωνα με την Dr Mittal. Λέει: Αν μια γυναίκα τα παίρνει τακτικά και της ξέφυγε τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ορμονική διαταραχή στο σώμα της και να παρουσιαστεί αιμορραγία.

Μπορεί να έχετε κάποια μόλυνση στην ευαίσθητη περιοχή

Λοιπόν, αυτή η αιμορραγία μπορεί να μην είναι εμμηνορροϊκή αιμορραγία, αλλά αν ο τράχηλός σας είναι ανθυγιεινός ή έχετε προκαρκινική ανάπτυξη στην ευαίσθητη περιοχή, τότε υπάρχουν πιθανότητες αιμορραγίας.

Μπορεί να σας έχει χτυπήσει μια προεμμηνόπαυση

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο μας, αυτό παρατηρείται σε γυναίκες που είναι πάνω από 40 ετών και είναι απολύτως φυσιολογικό. Η συχνή αιμορραγία είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στις γυναίκες που φτάνουν στην εμμηνόπαυση.

Υπερβολικό άγχος

Συμβαίνει κυρίως με τις νεαρές γυναίκες στις μέρες μας. Λόγω της έντονης εργασιακής τους ζωής, οι ορμόνες τους πάνε περίπατο. Επιπλέον, οι ανθυγιεινές συνήθειες χειροτερεύουν την περίπτωσή τους, οδηγώντας σε δύο περιόδους μέσα σε ένα μήνα. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό μόνο όταν συμβαίνει μία ή δύο φορές. Αν είναι συχνό, τότε πρέπει να πάνε και να μιλήσουν στο γιατρό τους.

Μπορεί να γυμνάζεστε πολύ σκληρά

Η άσκηση του σώματός μας πέρα από τις δυνατότητές του θα έχει πάντα επιπτώσεις και μία από αυτές είναι η εμφάνιση δύο περιόδων μέσα σε ένα μήνα. Η έντονη άσκηση και η δίαιτα συντριβής είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στην αναπαραγωγική σας υγεία. Θα πρέπει πάντα να είναι μια σταδιακή διαδικασία και να είναι ισορροπημένη, ώστε το σώμα σας να μπορεί να προσαρμοστεί.

 Μπορεί να ταξιδεύετε πάρα πολύ

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως η αλλαγή του καιρού, οι διατροφικές συνήθειες, το μοτίβο ύπνου, τα επίπεδα άγχους κ.λπ. Όλα αυτά διαταράσσουν την ορμονική σας ισορροπία – ως εκ τούτου μπορεί να καταλήξετε να αιμορραγείτε δύο φορές μέσα σε ένα μήνα.