Ποια είναι η διαφορά μεταξύ BB και CC cream;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ποια είναι η διαφορά μεταξύ BB και CC cream;
krema bb

Είτε είστε νέοι στον κόσμο του μακιγιάζ, είτε λάτρεις της ομορφιάς που ακολουθεί τις πιο καυτές και τελευταίες τάσεις, πιθανότατα έχετε ακούσει για την κρέμα BB και την κρέμα CC. Αλλά γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο προϊόντων; Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Loreal Paris:

Τι είναι η BB;

Συχνά συντομότερο για το «beauty balm» ή το «blemish balm», η κρέμα BB έγινε δημοφιλής στην Κορέα πριν αποκτήσει φήμη σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά, η κρέμα BB είναι ένα προϊόν, που ενυδατώνει, φωτίζει, προστατεύει ή ωριμάζει το δέρμα. Προσφέρει καθαρή κάλυψη, η οποία είναι ιδανική για καθημερινή χρήση ή για όποιον αγκαλιάζει το skinimalism ή λατρεύει την πρώτη εμφάνιση μακιγιάζ του δέρματος. Υπάρχουν BB κρέμες για όλους τους διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Πότε χρησιμοποιούμε την BB κρέμα;

Οι κρέμες BB είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστες και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε ημέρες που δεν θέλετε τόνο κάλυψης. Χάρη στα πολλαπλά οφέλη της, μπορείτε να παραλείψετε το primer και την ενυδατική κρέμα και απλώς να εφαρμόσετε ένα προϊόν. Αυτή η κρέμα BB είναι σχεδιασμένη με χρωστικές που μεταμορφώνουν το χρώμα και εγχέεται σε μια εξαιρετικά ελαφριά λοσιόν για να αναζωογονήσει την εμφάνιση του κουρασμένου δέρματος. Κάνει τέσσερις ενέργειες σε μία κρέμα: αναζωογονεί την εμφάνιση του κουρασμένου δέρματος, διορθώνει την εμφάνιση του δέρματος για μια ομοιόμορφη επιδερμίδα, ενυδατώνει για όλη την ημέρα και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την BB;

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε κρέμα BB, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό εργαλείο εφαρμογής, όπως ένα σφουγγάρι ανάμειξης μακιγιάζ. Βάλτε μια μεγάλη ποσότητα κρέμας BB στο πρόσωπό σας και μετά αναπηδήστε και ανακατέψτε το προϊόν στο πρόσωπό σας. Φροντίστε να μεταφέρετε την κρέμα BB σας στο λαιμό και στα αυτιά σας για να αποφύγετε τυχόν σκληρές γραμμές.

Τι είναι η CC κρέμα;

Γενικά, η κρέμα CC σημαίνει κρέμα διόρθωσης χρώματος ή κρέμα διόρθωσης επιδερμίδας. Εξουδετερώνει την εμφάνιση ατελειών. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό concealer και βάση διόρθωσης χρωμάτων, μπορείτε να φροντίσετε όλες τις ανάγκες διόρθωσης χρωμάτων και κάλυψης με ένα προϊόν. Προσφέροντας περισσότερη κάλυψη από τις κρέμες BB, οι κρέμες CC εξυπηρετούν επίσης πολλαπλούς σκοπούς – συμπεριλαμβανομένων συγκαλυμμένων ατελειών όπως σκοτεινά σημεία ή ερυθρότητα  και τείνουν να έχουν παχύτερες, βαρύτερες φόρμουλες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την CC cream;

Ολοκληρώστε πρώτα τη φυσιολογική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, τον καθαρισμό και την ενυδάτωση. Στη συνέχεια, απλώστε την κρέμα CC σας. Όπως και η κρέμα BB, η κρέμα CC είναι ένα υγρό προϊόν, έτσι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για να το εφαρμόσετε.  Το blending είναι ένα κρίσιμο βήμα για την επίτευξη ομαλού φινιρίσματος, οπότε αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε κρέμα CC με τα δάχτυλά σας ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, εξομαλύνετε το στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις και δημιουργήστε κάλυψη όπως απαιτείται.

Πότε χρησιμοποιείτε η CC κρέμα;

Τις μέρες που δεν θέλετε να φοράτε έντονο μακιγιάζ ή  για το χρόνο που η κρέμα CC είναι βολική προσφέρει περισσότερη κάλυψη από την κρέμα BB, οπότε αν έχετε ατέλειες που θέλετε να κρατήσετε μυστικές, τότε μια κρέμα CC μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αναζητήστε μια κρέμα CC που έχει επίσης διαμορφωθεί με αντηλιακό ευρέος φάσματος, έτσι ώστε να μπορείτε να κόψετε ένα άλλο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.