dyo-logo-200

Baby facelift | Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την τεχνική

Μια τεχνική λίφτινγκ που γυρνάει πίσω τους δείκτες του ρολογιού με ελάχιστη αποθεραπεία και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε πολλαπλούς, διαφορετικούς και εξαιρετικά απαιτητικούς ρόλους, πράγμα που κατορθώνει. Ταυτόχρονα, όμως, επιθυμεί να παραμένει φρέσκια και λαμπερή, άσχετα με τον χρόνο που περνά. Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική με τις εξελιγμένες μεθόδους και τεχνικές της επιτρέπει στη γυναίκα του σήμερα να διατηρεί τη νεότητά της στο πέρασμα των ετών, χωρίς να θυσιάζει τον πολύτιμο χρόνο της σε μακρές αποθεραπείες.

Η νέα τεχνική

Η πρωτοποριακή μέθοδος Baby Facelift επιτρέπει στη σύγχρονη γυναίκα να αποκτήσει ξανά φρέσκο και νεανικό πρόσωπο, με σχεδόν άμεσα ορατά αποτελέσματα, χωρίς όμως να χρειαστεί να λείψει από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις της. Ο στόχος της συγκεκριμένης τεχνικής είναι η ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου, η εξάλειψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων και η βελτίωση της χαλάρωσης στην παραδοσιακά “δύσκολη” περιοχή του λαιμού. Η διαφορά της από ένα κλασικό full facelift είναι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ιατρείου και μάλιστα με τοπική αναισθησία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο χρόνος αποθεραπείας είναι σαφώς μικρότερος από τον χρόνο ανάρρωσης που απαιτείται στο πλήρες χειρουργικό facelift με τη χρήση γενικής αναισθησίας σε περιβάλλον κλινικής. Κατάλληλη υποψήφια είναι κάθε γυναίκα που παρουσιάζει ήπια ή μέτρια χαλάρωση και επιθυμεί να αποκτήσει ξανά σφριγηλό και δροσερό πρόσωπο, πιο νεανική και ανανεωμένη όψη, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να καταλάβει ότι η εικόνα είναι προϊόν χειρουργικής επέμβασης.

Η διαδικασία

Η λήψη λεπτομερούς ιστορικού, η κλινική εκτίμηση καθώς και η συζήτηση για τις προσδοκίες της ασθενούς είναι τα απαραίτητα στοιχεία για ένα όμορφο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Η όλη διαδικασία δε διαρκεί πάνω από δύο ώρες και περιλαμβάνει τοπική αναισθησία, ανάσπαση του δέρματος, τοποθέτηση εσωτερικών στηρικτικών απορροφήσιμων ραμμάτων, αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και συρραφή του τραύματος.
Στην πράξη ακολουθούνται όλα τα βήματα ενός κλασικού facelift, αλλά με λιγότερες κινητοποιήσεις, ώστε το χειρουργικό τραύμα να είναι μικρότερο και ο χρόνος που απαιτείται για την αποθεραπεία πολύ πιο σύντομος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ασθενής αποχωρεί με μια ήπια επίδεση, που αφαιρείται την επόμενη κιόλας ημέρα. Χορηγούνται ένα με δύο ήπια αναλγητικά για δύο ημέρες, ενώ η επάνοδος στην εργασία μπορεί να γίνει σε τρεις ημέρες και σε αθλητικές δραστηριότητες σε δύο εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και η τελική εικόνα ολοκληρώνεται περίπου σε έναν μήνα. Ταυτόχρονα, μπορούν να εφαρμοστούν ενέσιμα υλικά (π.χ. βοτουλινική τοξίνη, υαλουρονικό) για ένα ακόμη πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Γενικά για αισθητική αρτιότητα απαιτείται ο συνδυασμός δύο στοιχείων, εξίσου σημαντικών, που είναι η επιλογή του κατάλληλου για την τεχνική περιστατικού και οι ρεαλιστικές προσδοκίες από πλευράς της ασθενούς.

Ευχαριστούμε τη δρα Κατερίνα Σακελλαρίου, πλαστικό χειρουργό, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και συνεργάτιδα του Λευκού Σταυρού drsakellariou.gr

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr/

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao