Αζελαϊκό οξύ: Ένα οξύ για την ακμή σου

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Αζελαϊκό οξύ: Ένα οξύ για την ακμή σου
pretty-face-woman

Το αζελαϊκό οξύ ή, αλλιώς, δικαρβοξυλικό οξύ είναι μια δραστική ουσία, που προέρχεται από σπόρους σιταριού, βρόμης και κριθαριού ή από την καλλιέργεια του μύκητα Pityrosporum ovale.

Χάρη στην τριπλή κερατολυτική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κυστική και την ροδόχρου ακμή καταπραΰνοντας τη φλεγμονή και την ερυθρότητα που αυτή προκαλεί. Έχει την ικανότητα να περιορίζει την έκκριση σμήγματος και λιπαρότητας και να βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι ότι διεισδύει βαθιά στο δέρμα, κάνει απολέπιση στους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια.  Έτσι, επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό συμβάλλοντας στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Επιπλέον, της χαρίζει ομοιόμορφο και λαμπερό τόνο, γιατί αποτρέπει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης αναστέλλοντας την τυροσινάση, ένα ένζυμο που προκαλεί υπερμελάγχρωση.

 

Επιμέλεια: Πάτια Ιορδανίδου, Beauty Editor