Αντιοξειδωτικά: Πόσο σημαντικά είναι για μια υγιή επιδερμίδα;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Αντιοξειδωτικά: Πόσο σημαντικά είναι για μια υγιή επιδερμίδα;
pretty girls skin

Πολλοί δερματολόγοι και ιατροί επαγγελματίες συνιστούν αντιοξειδωτικά. Από τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά superfoods έως τους ορούς που αψηφούν την ηλικία, φαίνεται ότι τα αντιοξειδωτικά είναι η θεραπεία για οτιδήποτε μπορεί να δώσει ζωή σε εσάς και το δέρμα σας. Σε αυτό το blog, η Δρ Jennifer Sawaya από Southwest Skin Specialists στο Scottsdale της Αριζόνα, απαντά σε μερικές από τις ερωτήσεις που οι δερματολόγοι μας ακούνε πιο συχνά για τα αντιοξειδωτικά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ρόλο των αντιοξειδωτικών στη δημιουργία και τη διατήρηση υγιούς δέρματος, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας US Dermatology Partners.

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά;

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αποτρέπουν τη βλάβη που προκαλείται από την οξείδωση. Ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο οξείδωση, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με μερικά από τα αποτελέσματα αυτής της χημικής διαδικασίας όπως η σκουριά μετάλλων και τα σάπια τρόφιμα. Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις εμφανίζονται όταν το οξυγόνο συνδέεται με το μέταλλο ή τα τρόφιμα σε κυτταρικό επίπεδο, καταστρέφοντας τις φυσικές χημικές δομές τους.

Και τα δύο αυτά παραδείγματα οξείδωσης σας δείχνουν τη σοβαρή, επιβλαβή επίδραση της οξείδωσης. Τα οξειδωτικά επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του δέρματός σας και ολόκληρου του σώματος με τον ίδιο τρόπο που δημιουργούν βλάβες από σκουριά στο μέταλλο και επιταχύνουν την αποσύνθεση των τροφίμων. Όταν το οξυγόνο συνδέεται με κύτταρα στο σώμα, τα ηλεκτρόνια χάνονται. Αυτό αυξάνει και επιταχύνει σημάδια γήρανσης, όπως η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κυτταρική υποβάθμιση και βλάβη που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και άλλες ανησυχίες για την υγεία. Τα αντιοξειδωτικά, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι στοιχεία που καταπολεμούν αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις της οξείδωσης. Αποτρέποντας τους δεσμούς οξυγόνου, τα αντιοξειδωτικά διατηρούν τα κύτταρα στο δέρμα και σε ολόκληρο το σώμα υγιέστερα.

Πώς βοηθούν τα αντιοξειδωτικά το δέρμα;

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία του δέρματος που μπορείτε να αποκομίσετε χρησιμοποιώντας τοπικούς αντιοξειδωτικούς ορούς και άλλα προϊόντα ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας για την υγεία του δέρματος. Για παράδειγμα, τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C έχουν αποδειχθεί ότι αναστρέφουν και αποτρέπουν τη βλάβη του DNA στο δέρμα που προκαλείται από την έκθεση στο περιβάλλον. Αυτό επεκτείνεται όχι μόνο στην υπεριώδη ακτινοβολία (ηλιακό φως), αλλά και σε βλάβες από ρύπους στην ατμόσφαιρά μας. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι φωτίζουν τον τόνο του δέρματος σας, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και σφίγγουν το δέρμα μέσω βελτιωμένης παραγωγής κολλαγόνου. Ο Δρ Sawaya συνέχισε να λέει ότι όταν οι ασθενείς βρίσκουν τα σωστά προϊόντα περιποίησης δέρματος πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πιστεύουμε ότι αυτά τα προϊόντα όχι μόνο εξυπηρετούν καλλυντικούς σκοπούς αλλά και παρέχουν προληπτικά οφέλη για το δέρμα των ασθενών μας. Όταν αναστρέφουμε και αποτρέπουμε βλάβη στα κύτταρα στο δέρμα μας, μειώνουμε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά είναι κατάλληλα  για την ακμή;

Τα σπυράκια είναι ένα από τα αρνητικά αποτελέσματα της οξείδωσης. Αποτρέποντας την οξείδωση χρησιμοποιώντας ένα αντιοξειδωτικό, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των σπυριών τόσο στο δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή όσο και στο δέρμα που δεν είναι επιρρεπές στην ακμή.

Τα αντιοξειδωτικά είναι καλά για την καθυστέρηση της γήρανσης;

Photo: Pexels.com

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για το δέρμα που σχετίζονται με την οξείδωση είναι η επιταχυνόμενη γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά καθυστερούν πραγματικά αυτά τα αποτελέσματα. Οι αντιοξειδωτικοί οροί βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τις UVA / UVB, την υπέρυθρη ακτινοβολία και τη ρύπανση του όζοντος, που όλα επιταχύνουν ορατά τη γήρανση του δέρματος. Για να διατηρήσετε το δέρμα πιο νεανικό για τα επόμενα χρόνια, σας συνιστούμε να ενσωματώσετε μια αντιοξειδωτική θεραπεία στην καθημερινή σας ρουτίνα φροντίδας δέρματος.

Εάν τρώω τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, πρέπει να χρησιμοποιήσω τοπικά αντιοξειδωτικά;

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως το σπανάκι και τα μούρα είναι υπέροχα για την υγεία ολόκληρου του σώματος σας και το να κάνετε αυτά τα τρόφιμα μέρος της διατροφής σας μπορεί να έχουν οφέλη και για την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας. Ωστόσο, ο Δρ. Sawaya λέει ότι οι συγκεντρώσεις των αντιοξειδωτικών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά για την εφαρμογή του δέρματος είναι πολύ υψηλότερες από τη συγκέντρωση από την απορρόφηση των διατροφικών αντιοξειδωτικών. Γι ‘αυτό προτείνουμε τοπική εφαρμογή. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να τρώτε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά!

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ αντιοξειδωτικά;

Σύμφωνα με τον Δρ Sawaya, συνιστά καθημερινή χρήση, συνήθως το πρωί. Όταν χρησιμοποιούνται καθημερινά, τα αντιοξειδωτικά όχι μόνο επιδιορθώνουν τη βλάβη του δέρματος από την έκθεση στο φως του ήλιου, τους ρύπους και τις χημικές ουσίες, αλλά τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη του δέρματος πριν εμφανιστεί ποτέ, διατηρώντας το δέρμα σας υγιές και νεανικό. Πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας περιέχουν αντιοξειδωτικά ως ένα από τα βασικά συστατικά τους.

Τα αντιοξειδωτικά αυτά είναι:

  • Βιταμίνη E
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Α (ρετινόλη)
  • Ρεσβερατρόλη
  • Πολυφαινόλες