Η αντιγηραντική σας κρέμα περιέχει πεπτίδια;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Η αντιγηραντική σας κρέμα περιέχει πεπτίδια;
cream 2

Είναι αλήθεια ότι κατακλύζεστε καθημερινά από πολλούς όρους της κοσμητολογίας, παλιούς και νέους. Αν δεν είστε beauty addict, όπως εμείς που ξυπνάμε και κοιμόμαστε δοκιμάζοντας συνεχώς νέες συνθέσεις και υφές, να σας πούμε ότι τα πεπτίδια, με τα οποία θα ασχοληθούμε σήμερα, δεν είναι καινούργια στο όμορφο σύμπαν της ομορφιάς, αλλά έχουν έρθει στο προσκήνιο και πάλι. Και σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε ειδικά αν έχετε πατήσει τη δεκαετία των 30!

Σκεφτείτε τα σαν το αγαπημένα σας τουβλάκια lego που παίζατε μικρές ή συνεχίζετε να το κάνετε με τα παιδιά ή τα βαπτιστήρια σας. Πρόκειται για μικρότερες ή μεγαλύτερες αλυσίδες αμινοξέων, τα οποία αποτελούν τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Ανάλογα με τον αριθμό των αμινοξέων που έχουν στη σύνθεσή τους, διακρίνονται σε ολιγοπεπτίδια  (διπεπτίδια, τριπεπτίδια, εξαπεπτίδια) και πολυπεπτίδια. Τα πεπτίδια “χτίζουν» πρωτεΐνες, το δομικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το δέρμα.

Μία από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες του δέρματος είναι το κολλαγόνο. αετία των 30!κατά την οποία η σύατυτ

Στις φόρμουλες των καλλυντικών προϊόντων προσφέρουν την αντιγηραντική και συσφικτική δράση τους. Συγκεκριμένα πεπτίδια έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη σύνθεση ινών κολλαγόνου και ελαστίνης ή, ακόμα και να μιμούνται το εφέ του botox, όταν εφαρμόζονται τοπικά. Άλλα, πάλι, επανορθώνουν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης. Γι αυτό είναι σύνηθες να συνδυάζονται διαφορετικά είδη πεπτιδίων για πολλαπλή δράση.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η δεκαετία των 30 είναι μια καλή ηλικία για να γνωριστείτε με τα πεπτίδια, γιατί τότε το κολλαγόνο αρχίζει να μειώνεται. Ωστόσο, τα αγαπάνε ιδιαίτερα και οι γυναίκες που είναι 40 ετών και άνω, παρόλο που σε γενική ομολογία η περιποίηση δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρόνια, όσο με τον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες της. Αν, για παράδειγμα, διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας δεν είναι τόσο ελαστικό και σφριγηλό όσο ήταν πριν από μια δεκαετία, τότε είναι καλή ιδέα να προσθέσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας ένα σέρουμ ή μια κρέμα με πεπτίδια. Ωστόσο, δεν πρέπει να είστε ανυπόμονες! Χρειάζεται να περιμένετε τουλάχιστον έναν μήνα για να δείτε αποτελέσματα και να τα συνδυάζετε με άλλα δραστικά ενεργά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και η ρετινόλη.

Photo by : pexels