dyo-logo-200

Anti-aging ρινοπλαστική | Πώς η συμμετρία της μύτης εξασφαλίζει νεανική εμφάνιση

Μήπως το μυστικό της νεότητας βρίσκεται τελικά κρυμμένο κυριολεκτικά “κάτω από τη μύτη μας”;

Δεν υπάρχει γυναίκα που δε θέλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να σταματήσει τις επιπτώσεις του χρόνου στην εικόνα της, όμως καμιά φορά το μυστικό μπορεί να βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένουμε. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με τη διατήρηση της νεανικής όψης, που σίγουρα δεν είχαμε κατά νου, αφορά τον ρόλο της μύτης στη συνολική εμφάνιση του προσώπου.

Παράγοντες νεότητας

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της χειρουργικής μύτης, οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, όπως είναι το face lift και η βλεφαροπλαστική, αλλά και οι ελάχιστα παρεμβατικές θεραπείες, όπως είναι τα fillers, η βοτουλινική τοξίνη και οι ενέσιμες μεσοθεραπείες προσώπου, έχουν σίγουρα εξαιρετικά αποτελέσματα στη διατήρηση της νεανικής όψης του προσώπου. Παρ’ όλα αυτά, ένα νεανικό και φρέσκο πρόσωπο δεν το χαρακτηρίζουν μόνο η έλλειψη ρυτίδων και το σφριγηλό δέρμα. Η αρμονία και η συμμετρία των χαρακτηριστικών είναι στην πραγματικότητα οι παράγοντες εκείνοι που κάνουν το πρόσωπο ελκυστικό σε κάθε ηλικία. Με το πέρασμα των χρόνων η επίδραση της βαρύτητας γίνεται πιο εμφανής στο πρόσωπο και το σώμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η μύτη των ηλικιωμένων ανθρώπων τείνει να μοιάζει μεγαλύτερη και κάπως έτσι έχει δημιουργηθεί ο μύθος πως η μύτη δε σταματά ποτέ να μεγαλώνει. Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη της μύτης σταματά με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κρανίου, δηλαδή έως και τα 18 έτη. Όμως οι χόνδροι που δημιουργούν την κορυφή της μύτης και ονομάζονται πτερυγιαίοι, όταν για διάφορους λόγους δεν έχουν επαρκή στήριξη, οδηγούν σε πτωτική τάση της μύτης, η οποία με την πάροδο των ετών επιδεινώνεται. Το αποτέλεσμα είναι αυτή τελικά να μοιάζει μεγαλύτερη. Μια “πεσμένη προς το στόμα” κορυφή διαταράσσει την ισορροπία των χαρακτηριστικών του προσώπου, με επακόλουθο να του προσθέτει χρόνια. Αυτό μάλιστα δε συμβαίνει μόνο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και σε νεότερους, με αποτέλεσμα να μοιάζουν ταλαιπωρημένοι στην όψη και να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε τι ακριβώς αδικεί την εμφάνισή τους.

Η απάντηση

Η λειτουργική ρινοπλαστική είναι η μοναδική διαδικασία η οποία μπορεί να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη στήριξη και τη συμμετρία της μύτης, βελτιώνοντας έτσι συνολικά την αρμονία του προσώπου. Ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί στην επέμβαση συνήθως αναφέρουν ότι λαμβάνουν θετικά σχόλια σχετικά με το πόσο ανανεωμένοι, ξεκούραστοι
και νεότεροι δείχνουν, χωρίς να μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τι ακριβώς έχει αλλάξει στην εμφάνισή τους, κάτι που μαρτυρά την τεράστια επιτυχία της εν λόγω διαδικασίας.

Ευχαριστούμε τη δρα Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, διευθύντρια του Τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής της Κλινικής “Ιασώ” (orlplastic.gr).

Πηγή:  https://www.madamefigaro.gr/

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao