beauty face 1

Ανανεώστε το πρόσωπό σας με 3 μοναδικές θεραπείες

Tο καλοκαίρι τελείωσε αφήνοντάς μας γλυκές αναμνήσεις. Ο ήλιος, η θάλασσα και η χαλαρή διάθεση των διακοπών άσκησαν θετική επίδραση στον οργανισμό μας και στην ψυχική μας διάθεση.

Οι περισσότεροι από εμάς επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας ξεκούραστοι και ανανεωμένοι. Ωστόσο, ισχύει το ίδιο για το δέρμα του προσώπου μας;

Στις διακοπές μας συνήθως αμελούμε την περιποίηση του δέρματός μας. Η καθημερινή έκθεση του προσώπου μας στον ήλιο, στον τεχνητό κλιματισμό αλλά και η παρατεταμένη και επανειλημμένη χρήση νερού συμβάλλουν στη διαταραχή του υδρολιπιδικού φιλμ του δέρματος. Ως αποτέλεσμα το δέρμα είναι θαμπό, τραχύ, με ανομοιογενή όψη, ενώ δυσχρωμίες, διεσταλμένοι πόροι και λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.  Τα «σημάδια» που μας άφησε το καλοκαίρι γίνονται ορατά το φθινόπωρο και  καλό είναι αυτή την περίοδο να τα εντοπίσουμε και να τα θεραπεύσουμε.

Ωστόσο, προτού ξεκινήσουμε οποιαδήποτε θεραπεία, καλό θα ήταν να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασης του δέρματός μας με τη χρήση ειδικού αναλυτή δέρματος. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και την εφαρμογή της στην κλινική δερματολογία και κοσμητική ιατρική, οι ειδικές συσκευές ανάλυσης δέρματος μας επιτρέπουν όχι μόνο να διαγνώσουμε έγκαιρα το πρόβλημα, αλλά και να ποσοτικοποιήσουμε την έντασή του. Ειδικά όργανα μέτρησης υπολογίζουν τα επίπεδα της υγρασίας του δέρματος, τη λιπαρότητα, το βάθος των πανάδων και των ρυτίδων, με αποτέλεσμα οι θεραπείες να εξατομικεύονται και να επιτυγχάνεται το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Για την αποκατάσταση του δέρματος μετά το καλοκαίρι, η σύγχρονη αισθητική δερματολογία μάς προσφέρει τρεις καινοτόμες θεραπείες που θα επαναφέρουν τη νεανικότητα και τη λάμψη του προσώπου μας.

Καθαρισμός και βαθιά ενυδάτωση του προσώπου με την επαναστατική μέθοδο των υπερήχων

Η συγκεκριμένη μέθοδος  μάς επιτρέπει σε μία συνεδρία να καθαρίσουμε, να τονώσουμε  και να ενυδατώσουμε σε βάθος το δέρμα του προσώπου μας.  Πρόκειται για μια νέα, μη επεμβατική περιποίηση αναζωογόνησης και ανανέωσης προσώπου που συνδυάζει την τεχνολογία της μικρο-δερμοαπόξεσης και των υπερήχων.

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία, ενώ η χρήση της σε λιπαρά δέρματα και εφήβους βοηθάει στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων.

Η συσκευή σε μορφή σπάτουλας προκαλεί υπερηχητικές δονήσεις σε υψηλή συχνότητα. Τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα απομακρύνονται από την  επιφάνεια του δέρματος με ανώδυνο τρόπο, χωρίς καμία παρενέργεια και ερεθισμό. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, χρησιμοποιούνται ενυδατικές δραστικές ουσίες και με τη χρήση των υπερήχων διευκολύνεται η διείσδυση των ουσιών στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Τα σημάδια της ακμής και οι δυσχρωμίες βελτιώνονται, οι λεπτές ρυτίδες λειαίνονται. Το θαμπό, άτονο και αφυδατωμένο δέρμα του προσώπου μας, από τη θάλασσα και τον ήλιο, είναι πλέον λαμπερό, ενυδατωμένο και υγιές.

Πίλινγκ  με πολυφαινόλες: ομοιογένεια και αντιοξειδωτική δράση στο δέρμα του προσώπου

Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που βρίσκονται στα φυτά και ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το φερουλικό οξύ, πολυφαινολικό αντιοξειδωτικό, βρίσκεται στη φύση σε φύλλα και σπόρους διάφορων φυτών, μεταξύ των οποίων οι ντομάτες και τα δαμάσκηνα. Μελέτες καταδεικνύουν την ικανότητα του φερουλικού οξέος να απορροφά την UV ακτινοβολία, προσφέροντας μικρή προστασία από τις ακτίνες UV, και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Η καινοτόμος εφαρμογή του  φερουλικού οξέος στο δέρμα, σε μορφή πίλινγκ, προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ ο συνδυασμός του με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε δρα συνεργικά, ενισχύοντας τη δράση του κατά των ελεύθερων ριζών.

Ειδικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πίλινγκ με φερουλικό οξύ συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο ήλιος, ενώ χάρη στην ιδιότητά του να μην προκαλεί φωτοευαισθησία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ακόμη και σε μαυρισμένο δέρμα. Το συγκεκριμένο πίλινγκ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των  δυσχρωμιών που αφήνει στο πρόσωπό μας ο ήλιος του καλοκαιριού, προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και βελτιώνει την υφή του.

Για την επίτευξη πλήρους θεραπευτικού αποτελέσματος, οι συνεδρίες εξατομικεύονται, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αρκούν δύο συνεδρίες πίλινγκ με απόσταση 15 ημερών η καθεμία.

Αποτέλεσμα, η χρώση του προσώπου είναι ομοιόμορφη και ομογενοποιημένη, ενώ παράλληλα το δέρμα «θωρακίζεται» με αντιοξειδωτικές ουσίες για να υποδεχθεί τον χειμώνα.

Θεραπεία με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων (RF): Λείανση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου

Οι θεραπείες με ραδιοσυχνότητες ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στην κοσμητική ιατρική πριν από μερικά χρόνια και σύντομα έγιναν δημοφιλείς. Πρόκειται για μια ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδο, που προσφέρει σύσφιξη στο πρόσωπο και λείανση των ρυτίδων, ενώ συχνά αναφέρεται ως θεραπεία lifting χωρίς νυστέρι.

Ενδείκνυται για  τη λείανση των ρυτίδων, τη σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού και την επαναφορά του οβάλ του προσώπου. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία, ειδική κεφαλή διοχετεύει ομοιόμορφα ραδιοσυχνότητες που θερμαίνουν τους ιστούς του χορίου. Ως αποτέλεσμα, οι ινοβλάστες διεγείρονται, παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, παρέχοντας μακροχρόνια αναδόμηση και σύσφιξη στο δέρμα.

Χαρακτηριστικό της θεραπείας είναι ότι τα αποτελέσματά της δεν σταματούν μετά το τέλος της συνεδρίας. Η  εμφάνιση του δέρματος του προσώπου εξακολουθεί να βελτιώνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες και η ανανέωση του προσώπου γίνεται με απόλυτη φυσικότητα.

Η θεραπεία διαρκεί 15-30 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από 10 μέρες. Καθώς η θεραπεία δεν ερεθίζει το δέρμα, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του ραστηριότητες. Ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση, αν και συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία συνδυάζεται με μεσοθεραπεία προσώπου. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες στο πρόσωπο είναι εντυπωσιακό. Οι λεπτές ρυτίδες λειαίνονται και οι βαθιές ρυτίδες μειώνονται σημαντικά. Οι ραδιοσυχνότητες  παρέχουν με ασφάλεια μακροχρόνια αναδόμηση και σύσφιξη, με αποτέλεσμα ένα υγιές και νεανικό δέρμα.

Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας που θα διαγνώσει τα «σημάδια» που σας άφησε το καλοκαίρι και θα προτείνει την κατάλληλη για εσάς θεραπεία. Καλό φθινόπωρο! 

Δρ. Μαριάννα Καραμάνου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος