Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν…. Διακοπές! Δίνουμε Αίμα

Home ΥΓΕΙΑ Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν…. Διακοπές! Δίνουμε Αίμα
aimodosia checklist

Το φετινό καλοκαίρι έχει την ιδιαιτερότητα μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης που βιώνει όλος ο πλανήτης, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19, γεγονός που απαιτεί από όλους μας να συνεχίσουμε, με όπλο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και πρωτίστως τις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή την περίοδο οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση της προσφοράς αίματος, όπως πάντα συμβαίνει την καλοκαιρινή περίοδο.

Όμως φέτος χρειάζεται να κάνουμε τη διαφορά. Το ΕΚΕΑ με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας μας, κάνει έκκληση στους αιμοδότες, παλιούς και νέους, να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν με διάθεση προσφοράς στις Αιμοδοσίες, που οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς συνεχίζουν να οργανώνουν, καθώς και στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Αυτή τη στιγμή (και με την προοπτική να γίνει και σε άλλες περιοχές της Αττικής) το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας λειτουργεί σταθερή αίθουσα αιμοδοσίας εκτός Νοσοκομείου στο Αιγάλεω (Λ. Θηβών 314, γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης -πλησίον ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω) με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 20:00 (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά για να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2105697986 ή να στείλετε email: aimodosia-egaleo@ekea.gr

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα

Επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα, Δημοσιογράφος Υγείας