Αλκοόλ | Ξέρεις πόσο κακό κάνει στο δέρμα σου;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Αλκοόλ | Ξέρεις πόσο κακό κάνει στο δέρμα σου;
alcoholo skin

Αν γνώριζες πόσο μεγάλος εχθρός είναι το αλκοόλ για την υγεία της επιδερμίδας σου, ίσως να το σκεφτόσουν δυο φορές πριν αποφασίσεις ότι ένα κοκτέιλ είναι ο ιδανικός τρόπος να κλείσει μια κουραστική μέρα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά: όσο πιο συχνή και μεγάλη είναι η κατανάλωση του αλκόολ, τόσο περισσότερες είναι οι φθορές για την επιδερμίδα. Πρόσφατες έρευνες μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ακόμα και δύο ποτά την εβδομάδα μπορούν να προκαλέσουν σακούλες κάτω από τα μάτια. Όσον αφορά τώρα την πιο μεγάλη κατανάλωση, που μπορεί να φτάσει και τα 8 ποτά την εβδομάδα, αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο μεγάλες φθορές, όπως ρυτίδες, σπασμένα αιμοφόρα αγγεία, κηλίδες, θαμπή επιδερμίδα και πρησμένα μάτια.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα αποφύγουμε τις φθορές είναι φυσικά να μην καταναλώνουμε καθόλου αλκοόλ. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς: δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε όλες τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Μπορούμε να απολαμβάνουμε περιστασιακά το αγαπημένο μας κοκτείλ, κρασί ή μπύρα και να μη διακινδυνεύουμε την υγεία της επιδερμίδας μας, αρκεί να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ το δέρμα

Το αλκοόλ είναι διουρητικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα και, κατά συνέπεια, στην επιδερμίδα. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποτρέπεις την αφυδάτωση είναι ενδιάμεσα σε 2 ποτά να πίνεις ένα ποτήρι νερό. Θα αυξήσει σίγουρα τις επισκέψεις σου στην τουαλέτα, αλλά θα διασφαλίσεις το γεγονός ότι η επιδερμίδα θα παραμείνει ενυδατωμένη. Δοκίμασε επίσης να πιεις ένα ποτήρι αλκαλικό νερό, το οποίο εξισορροπεί τα επίπεδα οξύτητας στο σώμα.

Επιπλέον, τα ποτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι σκληρά για την επιδερμίδα και προκαλούν αφυδάτωση, θαμπή όψη, κοκκινίλες στις ευαίσθητες επιδερμίδες και πρηξίματα. Φρόντισε λοιπόν να προστατεύεις την επιδερμίδα σου με ένα ορό ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ, αλλά και να ενυδατώσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου με μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα face mist εάν πιεις.

H σωστή φροντίδα μετά από μια βραδιά με αλκοόλ

Μετά από μια βραδινή έξοδο όπου ήπιες αρκετά, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις για μερικές μέρες προϊόντα που αναζωογονούν την επιδερμίδα, όπως απολεπιστικά και μάσκες ματιών. Μη ξεχνάς επίσης και τις sleeping masks που ενυδατώνουν σε βάθος και απαλύνουν τους ερεθισμούς. Αν έχεις την πολυτέλεια, καλό είναι να κλείσεις ραντεβού την επόμενη μέρα στο αγαπημένο σου spa και να απολαύσεις μια ενυδατική θεραπεία προσώπου και ένα λεμφικό μασάζ, που αποβάλλει τις τοξίνες και αντιμετωπίζει τα πρηξίματα!