Αφαίρεση τατουάζ: Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις;

Home ΥΓΕΙΑ Αφαίρεση τατουάζ: Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις;
tattoo guy

Αλλαγές στο χρωματισμό

Γενικά, παρατηρούνται πιο σκούροι τόνοι δέρματος. Αυτό οφείλεται στην αντίδραση του οργανισμού, που παράγει περισσότερη (υπερμελάγχρωση) ή λιγότερη μελανίνη (υπομελάγχρωση) στην περιοχή που έχει υποστεί θεραπεία. Αυτές οι αλλαγές είναι προσωρινές και συνήθως υποχωρούν εντός 6 έως 12 μηνών μετά τη θεραπεία, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Step to Health.

Ευαισθησία του δέρματος

Δυσφορία, όπως ερυθρότητα, πρήξιμο και ευαισθησία, είναι συνηθισμένη μετά τη συνεδρία. Μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες και φουσκάλες. Κατά τη διάρκεια της επούλωσης, η περιοχή είναι πιο πιθανό να μολυνθεί. Καθώς συμβαίνει η φυσική διαδικασία επούλωσης, οι βλάβες αυτές θα υποχωρήσουν.

Ουλές

Εμφανίζεται σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Για να αποφύγετε αυτό το είδος μόνιμης επιπλοκής, πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας μετά τη διαδικασία λέιζερ. Εάν σχηματιστούν φουσκάλες και ουλές, πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ: Μια ασφαλής επιλογή

Χάρη στην τεχνολογία λέιζερ, η αφαίρεση τατουάζ είναι πλέον ασφαλής και αποτελεσματική. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και συνήθως δεν υπάρχουν σημάδια στο δέρμα μετά από αυτήν.

Το σημαντικό είναι να γίνει από εκπαιδευμένους επαγγελματίες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.