5 συνήθειες ομορφιάς που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να μην δείχνετε κουρασμένες

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 συνήθειες ομορφιάς που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να μην δείχνετε κουρασμένες
eno closeup beauty

Η ώρα της απολέπισης

Η πρώτη απάντηση στη θαμπή και ανομοιόμορφη επιδερμίδα είναι η απολέπιση που αποκολλάει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αν θα επιλέξετε μηχανική (scrub) ή χημική (peel), αυτό εξαρτάται κυρίως από τα γούστα αλλά και τις ανάγκες σας. Τα scrub που περιέχουν κουκούτσια καρπών (π.χ. ελιάς) είναι ερεθιστικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Αν η κανονική ή ξηρή επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένη, η καλύτερη επιλογή είναι οι συνθέσεις με AHA -με πιο δημοφιλές το γλυκολικό οξύ- που βελτιώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης, λάμψης, φωτεινότητας δρώντας κατά της γήρανσης.

Η ώρα της μάσκας 

Οι γυναίκες από την Ασία κάνουν μάσκες κάθε μέρα! Αν δεν είστε τόσο επιμελείς όσο εκείνες, φροντίστε, τουλάχιστον, να τις εφαρμόζετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Και για να μην επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας το ίδιο άλλοθι, δηλ. ότι δεν έχετε πολύ χρόνο λόγω του φόρτου εργασίας και των τηλεδιασκέψεων, μπορείτε να τις εφαρμόζετε την ώρα που ετοιμάζετε το γεύμα σας ή, βλέπετε το The Crown στο Netflix. Όσο για την επιλογή, οι μάσκες με μέλι από την Ελληνική γη προσφέρουν θαυμάσια θρεπτικά συστατικά, με άργιλο κάνουν βαθύ καθαρισμό και βοηθάνε στην μείωση της λιπαρότητας. Αν ο στόχος σας είναι η αποτοξίνωση μετά από ένα γερό ξενύχτι μπροστα στην οθόνη του laptop, προτιμήστε συνθέσεις με αντιοξειδωτικά συστατικα. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, ποντάρετε σε μάσκες ενυδάτωσης και θρέψης.

Νυχτερινή απόλαυση

Μην ακούτε την old school συμβουλή που λέει ότι είναι καλό να αφήνετε κάποια βράδια το δέρμα σας να αναπνέει και να ξεκουράζεται χωρίς την εφαρμογή κρέμας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα επανορθώνει τις βλάβες και τις επιθέσεις της ημέρας και αναπλάθεται. Αυτό συμβαίνει κυρίως μέχρι τις 2 το πρωί, όπου κορυφώνεται η διαδικασία επιδιόρθωσης! Γι αυτό έχει ανάγκη από προϊόντα με δραστικά ενεργά συστατικά, όπως η αντιρυτιδική ρετινόλη.

Για τα μάτια σας μόνο

Η περιποίηση ξεκινάει από το σωστό ντεμακιγιάζ! Προτιμήστε απαλές συνθέσεις που δεν ερεθίζουν τα μάτια, αλλά είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση ακόμα και της αδιάβροχης μάσκαρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το διφασικό προϊόν με λάδι και νερό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη συσσωρευμένη κούραση της ημέρας με μια δραστική κρέμα ματιών. Μάλιστα, καλό είναι να την έχετε βάλει στο ψυγείο από πριν για να μεγιστοποιήσετε την δράση της! Όσο πιο αφυδατωμένη είναι η περιοχή τόσο πιο ευεργετικά θα απολαύσει την κρύα υφή της.

Cover Photo: Pexels

 

 


Η Health Editor προτείνει: