Γυναίκες και άνδρες που έχουν ήδη ξεκινήσει συνεδρίες με λέιζερ Αλεξανδρίτη για τη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, περιμένουν τη λήξη της καραντίνας για να τις συνεχίσουν, έχουν όμως απορίες, κυρίως για το αν η αυτή η αναμονή επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών απαντά στις πιο κοινές ερωτήσεις.
Μια καθυστέρηση στη συνεδρία της αποτρίχωσης με λέιζερ θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα;
Δεν θα επηρεάσει σημαντικά το συνολικό αποτέλεσμα, απλά θα επιφέρει χρονική καθυστέρηση. Οι θύλακες, που έχουν καταστραφεί, δεν θα «δώσουν» άλλες τρίχες και αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης, όπως εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.
Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να μην απέχει κάποιος από τις προγραμματισμένες του συνεδρίες, όμως δεν χρειάζεται να απογοητεύεται, λέει ο πλαστικός χειρουργός. Οι τρίχες περνούν από διαφορετικά στάδια και ο σκοπός ενός αριθμού συνεδριών αποτρίχωσης με λέιζερ είναι να στοχεύσουμε τις τρίχες, όταν βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης. Τονίζουμε, όμως, ξανά ότι οι τρίχες που έχουν, ήδη, «καταστραφεί», δεν θα επανεμφανιστούν», υπογραμμίζει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Τι μπορούμε να κάνουμε με τις εναπομείνασες τρίχες όσο μένουμε σπίτι;
Η απάντηση είναι… ξυράφι. Όχι χαλάουα, ούτε κερί, ούτε κάτι άλλο, παρά μόνο ξυράφι. Κάποιες τρίχες σίγουρα θα αναπτυχθούν και είναι τελείως αποδεκτό να τις ξυρίσετε, μέχρι να μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις συνεδρίες σας. Αν μπορείτε, θα ήταν καλύτερα να μην τις πάρετε κόντρα. Οι θύλακες, που έχουν, ήδη, καταστραφεί, δεν επηρεάζονται από το ξύρισμα. Το ξυράφι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της θεραπείας, καταλήγει ο γιατρός.
Επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα, Δημοσιογράφος Υγείας