DYOmagazine 9

Κορωνοϊός: Σήμα κιδύνου από τα Παιδικά Χωριά SOS

«Καμπανάκι» από τα Παιδικά Χωριά SOS – Είναι ανάγκη να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα Παιδικά Χωριά SOS, που ζητούν από την κυβέρνηση στήριξη μέσω της ένταξής τους στα μέτρα ελάφρυνσης στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η πανδημία έχει ανακόψει κάθε δωρεά και χορηγία ιδιωτών, οι οποίες αποτελούν και τη μοναδική πηγή χρηματοδότησής τους.

Στα χωριά SOS εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Παιδική Προστασία «δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους, καθώς καλούνται να φροντίσουν όσα παιδιά δεν έχουν το δικό τους σπίτι. Τα Παιδικά Χωριά SOS φροντίζουν 250 παιδιά στις δομές φιλοξενίας τους σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες εργαζόμενοι (Μητέρες SOS, Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι) μένουν μακριά από τις οικογένειές τους, φροντίζοντας με ασφάλεια τα παιδιά αυτές τις δύσκολες στιγμές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με επιστολή προς την κυβέρνηση τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν, ώστε να ανακουφιστούν από εισφορές και φορολογία προκειμένου να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να φροντίζουν τα παιδιά και να μη διακοπούν τα προγράμματά τους.

Πηγή: newsbreak.gr