ef437f4e 0cc1 494c 8ff2 5f30b324b833

8 tricks για να φαίνονται τα μάτια σας μεγαλύτερα με το μακιγιάζ

Υπάρχει κάτι στα μεγάλα μάτια ελαφιού που δίνει μια κλασική παραμυθένια εμφάνιση. Η εμφάνιση των μεγάλων ματιών είναι εντυπωσιακή και μπορεί να προσθέσει ακόμη και νεανικότητα στο συνολικό beauty look σας.

Εάν τα μάτια σας δεν φαίνονται τόσο μεγάλα όσο θα θέλατε, μην κατηγορείτε το φυσικό σχήμα των ματιών σας. Με τα σωστά κόλπα μακιγιάζ ματιών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια οπτική ψευδαίσθηση μεγαλύτερου αποτελέσματος. Για αυτό το σκοπό συγκεντρώσαμε τα 10 tips που θα σας κάνουν να αποκτήσετε αυτό ακριβώς που θέλετε.

purple-eyeshadow.jpg

Συμβουλή #1: Χρησιμοποιήστε ένα καφέ ή έγχρωμο eyeliner

Το μαύρο μπορεί να είναι το αγαπημένο σας χρώμα όταν πρόκειται για eyeliner, αλλά η χρήση ενός καφέ ή χρωματιστού eyeliner μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα. Για να μεγεθύνετε την εμφάνιση των ματιών σας, επιλέξτε μια έγχρωμη επένδυση που μιμείται το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Εάν έχετε baby blues, για παράδειγμα, αγγίξτε κάτι ανάλογο.

Συμβουλή #2: Highlight με σκιά ματιών

Παρόμοια με τον τρόπο που τονίζετε το πρόσωπό σας, θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκιά ματιών για να τονίσετε ορισμένα σημεία των ματιών σας για να τους δώσετε μια μεγαλύτερη όψη. Επιλέξτε μια λευκή ή ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών, και θα δείτε τη διαφορά. Εφαρμόστε τη σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας, κάτω από το τόξο των φρυδιών σας και στο κέντρο των βλεφάρων σας για να αφήσετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο ανοιχτά και ξύπνια.

reverse-cat-eye-QmjiY.jpg

Συμβουλή # 3: Το περίγραμμα

Ακριβώς όπως το highlighting είναι σημαντικό, έτσι και το περίγραμμα των ματιών σας είναι απαραίτητο για να προσποιηθείτε μια μεγαλύτερη εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε μια πιο σκούρα καφέ απόχρωση, για να οριοθετήσετε τα μάτια σας. Εφαρμόστε τη σκιά λίγο πάνω από την πτυχή του ματιού σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σας είναι μεγαλύτερα. Στη συνέχεια, σύρετε τη σκιά προς τα πάνω και προς τα έξω για ένα καφέ smokey eye που θα διευρύνει την εμφάνιση των ματιών σας. Πάρτε την ίδια σκούρα καφέ σκιά ματιών και εφαρμόστε την κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σας από την εξωτερική γωνία μέχρι τη μέση του ματιού σας.

Συμβουλή #4: Μην υπεργραμμίζετε

Όταν περιβάλλετε τα μάτια σας με σκούρο eyeliner, μπορεί πραγματικά να τα κάνει να φαίνονται μικρότερα. Αντίθετα, τραβήξτε μια απλή λεπτή γραμμή είτε στην επάνω είτε στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σας—όχι και στις δύο—χρησιμοποιώντας ένα υγρό eyeliner με λεπτή άκρη. Εάν έχετε σχηματίσει την επάνω γραμμή των βλεφαρίδων σας και εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερη έμφαση στο κάτω μέρος σας, χρησιμοποιήστε μια καφέ σκιά ματιών μεσαίου τόνου αντί να βάλετε περισσότερο eyeliner. Εφαρμόστε ένα εξαιρετικά ελαφρύ ξεσκόνισμα της σκιάς χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, κωνικό πινέλο σκιάς.

Συμβουλή #5: Γνωρίστε τον κανόνα των τριών τετάρτων

Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, δοκιμάστε να βάλετε επένδυση μόνο στα εξωτερικά τρία τέταρτα της γραμμής των βλεφαρίδων σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή στις ευρύτερες, εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Μερικές φορές, όταν τραβάτε μια σταθερή γραμμή στις βλεφαρίδες σας, αυτό μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα με τον ίδιο τρόπο που θα τα έκανε να τα φόδρα παντού.

eye-makeup.jpg

Συμβουλή #6: Διατηρήστε το ουδέτερο

Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων ματιών με σκιά ματιών, οι πιο ανοιχτές, πιο ουδέτερες αποχρώσεις θα είναι ο καλύτερος φίλος σας. Δοκιμάστε μια ουδέτερη καφέ απόχρωση, στα βλέφαρά σας.

Συμβουλή #7: Επεκτείνετε το Liner σας

Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα, μια άλλη τακτική που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να επεκτείνετε το eyeliner σας πέρα ​​από την εξωτερική γωνία των ματιών σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μιμηθείτε ένα ευρύτερο βλέμμα. Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συμβουλή, απλώς θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση. Αυτό είναι σίγουρα ένα μακιγιάζ που θέλετε να σχεδιάσετε προσεκτικά γιατί ακόμα και η παραμικρή παραλλαγή θα μπορούσε να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται λοξά. Το υγρό eyeliner θα προσφέρεται πιο εύκολα για να κάνετε λάθη, ειδικά αν δοκιμάζετε αυτήν την τεχνική για πρώτη φορά.

Συμβουλή #8: Επενδύστε στη μάσκαρα

Κανένα βλέμμα μακιγιάζ ματιών δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μάσκαρα. Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε ένα primer βλεφαρίδων για να δώσετε στις βλεφαρίδες σας επιπλέον μήκος, όγκο και δράμα. Μόλις εφαρμόσετε το primer για τις βλεφαρίδες σας, ήρθε η ώρα να ολοκληρώσετε την εμφάνιση με τη μάσκαρα της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα όγκου και επιμήκυνσης για να συμβάλετε στην άψογη εμφάνιση σας. Ξεκινήστε με το βουρτσάκι που τοποθετείτε στη βάση των βλεφαρίδων σας και προχωρήστε προς τις άκρες για να καλύψετε πλήρως τις βλεφαρίδες σας με τη φόρμουλα επιμήκυνσης. Για επιπλέον δραματικότητα, εφαρμόστε τρεις στρώσεις για ένα ξεχωριστό βλέμμα βλεφαρίδων.

Πηγή: glow.gr