dyo-logo-200

5 τρόποι για να ξυπνήσετε νωρίτερα και να έχετε μια παραγωγική μέρα

Δημιουργήστε μια πρωινή ρουτίνα για τον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να απορρίψετε τη δύναμη που έχει η ύπαρξη μιας πρωινής ρουτίνας. Όταν έχετε μια συγκεκριμένη ώρα που ξυπνάτε, το σώμα σας θα συνηθίσει σε αυτήν. Είναι πιθανό να ξυπνάτε κάθε μέρα την ίδια ώρα χωρίς ξυπνητήρι, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Facile things.

Δεν μπορείτε να επιτύχετε αυτή τη ρουτίνα χωρίς να είστε συνεπείς. Η συνέπεια προϋποθέτει θέληση για να την πετύχετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ειδικός σε θέματα παραγωγικότητας Claire Diaz Ortiz, συνιστά μια πρωινή ρουτίνα για να ενισχύσουμε την καθημερινή μας παραγωγικότητα.

Όταν έχετε μια πρωινή ρουτίνα, είστε καλά προετοιμασμένοι για την ημέρα. Αυτή η ρουτίνα σας βοηθά να επικεντρωθείτε σε πράγματα που θα σας ενδιαφέρουν. Η ρουτίνα σας είναι μια μεγάλη πηγή καθημερινού κινήτρου.

2. Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς

Πρέπει να κοιμάστε άφθονο ύπνο για να είστε παραγωγικοί το πρωί. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό όταν κατανοήσετε τον κύκλο του ύπνου σας. Πριν επιτύχετε μια σταθερή πρωινή ρουτίνα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι που θα σας βοηθήσει με την ώρα ύπνου και την ώρα αφύπνισης.

Το πρωινό σας εξαρτάται από τη νυχτερινή σας ξεκούραση. Όταν στερείστε τον καλό ύπνο, θα είναι πολύ δύσκολο να είστε παραγωγικοί. Ο κακός ύπνος ή ο καθυστερημένος ύπνος έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή ενέργεια, δυσκολία συγκέντρωσης, χαμηλά κίνητρα και κούραση.

3. Προετοιμαστείτε για το επόμενο πρωί, το προηγούμενο βράδυ

Ένα πολύ σημαντικό κλειδί για ένα πρώιμο και παραγωγικό πρωινό είναι η οργάνωση και ο προγραμματισμός. Κάθε πρωινή αυγή είναι μια καινούργια και δεν μοιάζει ακριβώς με την προηγούμενη. Δεν μπορείτε να προσεγγίσετε το επόμενο πρωί χωρίς να έχετε ένα σχέδιο γι’ αυτό.

Το πρωί πρέπει να κυλήσει όπως εσείς θέλετε να κυλήσει. Αν το πρωί δεν πάει όπως το σχεδιάσατε λόγω κάποιων έκτακτων περιστατικών, δεν θα αποκλίνει πολύ από το σχέδιό σας. Ξεκινώντας τη μέρα σας με έναν κατάλογο προτεραιοποιημένων εργασιών και στόχων θα σας βοηθήσει να πάρετε παραγωγικές και βελτιωτικές αποφάσεις.

Ξεκινάει με τη λήψη αποφάσεων, όπως τα ρούχα που θα φορέσετε, τι θα φάτε και τη συγκέντρωση του απαραίτητου εξοπλισμού για την επόμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα απογοητεύεστε. Η αναζήτηση για κάτι τόσο απλό όσο ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να διαταράξει το πρωινό σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε όταν ετοιμάζετε τη λίστα με τις δουλειές σας κάθε βράδυ.

4. Έχετε μια ρουτίνα πρωινής άσκησης

Όταν έχετε μια ρουτίνα πρωινής άσκησης, έχετε κάτι για να περιμένετε με ανυπομονησία. Η πρωινή άσκηση ενισχύει τον μεταβολισμό του σώματος. Ένας καλός μεταβολισμός του σώματος σας βοηθά να είστε παραγωγικοί το πρωί. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξυπνήσετε ή να αναγκάσετε το σώμα σας να εργαστεί. Μόλις ξεκινήσετε την πρωινή άσκηση, το σώμα σας γίνεται έτοιμο για τις δουλειές της ημέρας. Μια τακτική πρωινή άσκηση είναι μια καλή ρουτίνα που σας βοηθά να καλλιεργήσετε τη συνέπεια.

Η παραγωγικότητα το πρωί απαιτεί ψυχική και σωματική ενέργεια. Η πρωινή άσκηση που κάνετε θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την πνευματική και σωματική ικανότητα που μπορεί να σας στηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρωινή άσκηση είναι καλύτερη από τη λήψη καφέ. Η πρωινή άσκηση πριν κάνετε οποιαδήποτε εργασία μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας και να βελτιώσει τη διάθεση και τη στάση σας απέναντι στην εργασία.

5. Κρατήστε την ίδια ρουτίνα και τα Σαββατοκύριακα

Έχουμε τη φυσική τάση να ξυπνάμε αργά τα Σαββατοκύριακα επειδή είναι ως επί το πλείστον ημέρες χωρίς εργασίες. Αν δεν τηρείτε τη ρουτίνα των καθημερινών τα Σαββατοκύριακα, είναι πιθανό να διαταράξετε την πρωινή σας ρουτίνα. Από τη στιγμή που θα υπάρξει διαταραχή, θα σας επηρεάσει κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών της εβδομάδας. Θα πρέπει να προσπαθείτε να τηρείτε την ώρα που ξυπνάτε νωρίς, ανεξάρτητα από την ημέρα της εβδομάδας.

Παρόλο που μπορεί να έχετε λιγότερες δουλειές τα Σαββατοκύριακα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα. Η τήρηση του προγράμματος θα σας βοηθήσει να είστε παραγωγικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν θέλετε να έχετε ένα παραγωγικό πρωινό τις καθημερινές και ένα λιγότερο παραγωγικό τα Σαββατοκύριακα. Τα Σαββατοκύριακα πρέπει να είναι παραγωγικά και γεμάτα διασκέδαση.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao