5 συμβουλές για σωστό καθαρισμό προσώπου

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 συμβουλές για σωστό καθαρισμό προσώπου
face clean 1

Ο καθημερινός  καθαρισμός είναι  το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις ιδανική επιδερμίδα. Τα εξειδικευμένα προϊόντα που αφαιρούν αποτελεσματικά ρύπους και μακιγιάζ χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία στον επιδερμικό φραγμό δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ και εσείς ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό σε 2 βήματα. Στην πρώτη φάση χρησιμοποιείστε ένα λιπαρό προϊόν και στη δεύτερη ένα gel για εξυγίανση των πόρων. Έτσι καθαρίζουμε σε βάθος του πόρους αποτρέποντας  τη συσσώρευση σμήγματος και ρύπων που μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία φαγεσώρων.

Μην υποτιμάτε τις λοσιόν καθαρισμού. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους, μιας και εξισορροπούν το ph  και προετοιμάζουν την επιδερμίδας για το επόμενο προϊόν περιποίησης.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό καταστρέφει το υδρολιπιδικό φιλμ, εκείνη την φυσική ασπίδα με έλαια που υπάρχει στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας και λειτουργεί προστατευτικά. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα μας να αφυδατώνεται και να είναι ξηρή. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό.

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία με τον καθαρισμό του προσώπου σου θα πρέπει να είστε εξίσου προσεκτική στην απομάκρυνση σου νερού από την περιοχή. Μην τρίβετε  το πρόσωπό σας  και μην κάνετε βίαιες κινήσεις. Χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας ταμποναριστά.  Η πετσέτα μπορεί να έχει συγκεντρώσει αρκετά μικρόβια (ειδικά αν είναι η πετσέτα που σκουπίζεις και τα χέρια σας)

Καθαρίστε το πρόσωπο σας πρωί-βράδυ.

Πηγή: www.fthis.gr