5 λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά την κάλυψη των μαύρων κύκλων

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά την κάλυψη των μαύρων κύκλων
concealer

Η καλύτερη συμβουλή για τη μείωση των μαύρων κύκλων είναι το δίχως άλλο οι περισσότερες ώρες ύπνου. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται στον πιο έμπιστο σύμμαχό τους κατά των ατελειών στο πρόσωπο, το concealer. Λίγες ωστόσο είναι εκείνες που ξέρουν πώς να το εφαρμόζουν σωστά. Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, αποφεύγοντας πέντε πολύ συχνά λάθη μακιγιάζ:

1. Overprepping

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ματιών πριν την εφαρμογή του concealer, μπορεί να το κάνει να “στρώσει” καλύτερα δημιουργώντας ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Πρόκειται ωστόσο για μια κλασική περίπτωση less is more, αφού η υπερβολική ποσότητας κρέμας μπορεί να δυσκολέψει τη σταθεροποίησή του και να το κάνει να “κάθεται” στις λεπτές γραμμές.

2. Λάθος απόχρωση  concealer

5 λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες κατά την κάλυψη των μαύρων κύκλων

Εφοδιάστε το νεσεσέρ σας με δύο concealers σε διαφορετική απόχρωση: Ένα για την κάλυψη ατελειών στο χρώμα της επιδερμίδας σας και ένα για τους μαύρους κύκλους ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμο, έτσι ώστε να μπορεί να φωτίσει την περιοχή και να κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό. Αντίθετα, η χρήση ενός concealer με πράσινους ή λαδί υποτόνους πάνω από τους μπλε τόνους των μαύρων κύκλων θα κάνει την περιοχή να δείχνει γκρι.

Εάν αντιμετωπίζετε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους, πριν την εφαρμογή του concealer χρησιμοποιήστε έναν κορέκτορα σε σομόν χρώμα, ο οποίος θα εξουδετερώσει τους μπλε τόνους που κυριαρχούν στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

3. Υπερβολική ποσότητα concealer

Αποφύγετε την εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας concealer, που ύστερα από λίγη ώρα απλά “κάθεται” στις λεπτές γραμμές. Αντίθετα, προτιμήστε full coverage προϊόντα, που δεν απαιτούν layering για να καλύψουν τους μαύρους κύκλους.

4. Λάθος εφαρμογή

Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να εφαρμόζουν το concealer πολύ κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Στην πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνουν έτσι είναι να κάνουν πιο εμφανείς τις λεπτές γραμμές. Κατά την εφαρμογή, επικεντρώστε την προσοχή σας στην εσωτερική γωνία του ματιού και στα πιο “βαθιά” σημεία του και στη συνέχεια “σβήστε” το προϊόν προς τη γραμμή των βλεφαρίδων για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

5. Παράλειψη του σεταρίσματος με πούδρα

Η τελική πινελιά δίνεται με μια λεπτή στρώση διάφανης πούδρας σεταρίσματος βεβαιώνοντας έτσι ότι το αποτέλεσμα θα παραμείνει αψεγάδιαστο για ώρες και το concealer δεν θα “κάτσει” στις λεπτές γραμμές.

Πηγή: Harpersbazaar.gr