5 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους μώλωπες

Home ΥΓΕΙΑ 5 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους μώλωπες
sad woman stairs

Εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές, υπάρχουν μερικοί τρόποι αντιμετώπισης στο σπίτι με φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη ΄΄θεραπεία΄΄ για τους μώλωπες. Οι μώλωπες είναι τραυματισμοί που προκαλούνται από χτύπημα, πτώση που προκαλεί ένα μικρό σπάσιμο στα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Οι μώλωπες μπορούν να πάρουν διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις. Συνήθως, ξεκινούν ως μωβ λόγω της ποσότητας του αίματος που παραμένει στους ιστούς. Με το πέρασμα του χρόνου, αρχίζει να εξαφανίζεται.
Ο χρόνος αποκατάστασης για το δέρμα σας θα εξαρτηθεί από το πόσο σκληρά χτυπήσατε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Step to health, μάθετε τους 5 φυσικούς τρόπους να τους αντιμετωπίσετε.

Σπιτικές θεραπείες για τους μώλωπες

 1. Παγωμένο κρέας

Σίγουρα το έχετε δει σε πολλές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Είναι μια αστεία εικόνα, αλλά ταυτόχρονα, είναι μια πολύ παλιά ΄΄θεραπεία΄΄. Λένε ότι το κρέας, ιδιαίτερα η μπριζόλα, βοηθά στην απορρόφηση του σχήματος που πρόκειται να σχηματιστεί.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην περιμένετε να εμφανιστεί ο μώλωπας. Αντ ‘αυτού, απλώστε αμέσως το κρύο κρέας, ώστε να μην σχηματιστεί μώλωπας.

 1. Παγάκια

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε πάγο σε μώλωπες. Μην τα βάζετε απευθείας στο δέρμα σας γιατί ο πάγος μπορεί να ερεθίσει και να κάψει το δέρμα.
Εάν έχετε ανοιχτή πληγή, δεν πρέπει να εφαρμόζετε πάγο. Ωστόσο, εάν έχετε μόνο μώλωπες, μπορείτε να βάλετε μερικά παγάκια σε ένα καθαρό πανί ή σακούλα. Στη συνέχεια, βάλτε  πάνω στην μελανιά για να μειώσετε το πρήξιμο.

 1. Μηλόξυδο

Για να μειώσετε τους μώλωπες, αραιώστε ξύδι με κρύο νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή με βαμβάκι.
Θα δείτε ότι το ξίδι βοηθά το αίμα σας να κυκλοφορεί καλύτερα. Σταδιακά, ο μώλωπας θα εξαφανιστεί.

 1. Αλάτι και λεμόνι

Τα λεμόνια βοηθούν επίσης στη βελτίωση του δέρματός σας όταν έχετε μώλωπες.
Για να κάνετε αυτή τη σπιτική θεραπεία, προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι σε ένα πανί, εφαρμόστε το στο μώλωπα και στη συνέχεια, αφήστε το για 30 λεπτά.

 1. Ήλιος και μασάζ

Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες όταν αντιμετωπίζετε μώλωπες. Οι υπεριώδεις ακτίνες διαλύουν τη χολερυθρίνη που προκαλεί μώλωπες και αφήνουν αυτό το χαρακτηριστικό κιτρινωπό χρώμα. Επιπλέον, εάν κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή προσεκτικά, θα βοηθήσετε να εξαφανιστούν οι μώλωπες και  το δέρμα σας θα γίνει υγιές.

Θα σας πούμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος σας όταν χτυπάτε τα χέρια ή τα πόδια σας:

 • Ο πρώτος στόχος είναι να αποφευχθούν τα χτυπήματα και να μην αρχίσουν μώλωπες. Επομένως, πρέπει να προστατεύετε το σώμα σας φορώντας κατάλληλα ρούχα ανά πάσα στιγμή. Για τα παιδιά, διδάξτε τους να είναι προσεκτικοί όταν παίζουν. Δεν θα πρέπει να ανεβαίνουν σε  επικίνδυνους παιδότοπους  ή να παίζουν χωρίς επίβλεψη
 • Εάν πάθετε μελανιά, ανυψώστε την πληγείσα περιοχή για να ανακουφίσετε τον πόνο και την πίεση
 • Απλώστε πάγο το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα ανακουφίσει τον πόνο και θα βοηθήσει να μην διογκωθεί πάρα πολύ το σημείο
 • Ξεκούραστε την περιοχή. Για παράδειγμα, εάν τραυματίσατε το πόδι σας, αποφύγετε να στέκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα
 • Εάν χτυπήσετε πολύ, πάρτε αναλγητικά φάρμακα  για τον πόνο. Ωστόσο, δεν συνιστούμε τη λήψη ασπιρίνης για πόνο. Η ασπιρίνη αυξάνει πραγματικά τη ροή του αίματος. Πάρτε περισσότερη βιταμίνη C, ώστε οι μώλωπες να εξαφανιστούν πιο εύκολα
 • Εάν δεν βελτιωθεί ή επιδεινωθεί, θα πρέπει να πάτε να το δείτε γιατρός
 • Εάν τραυματίσετε τα μάτια σας και δυσκολεύεστε να δείτε, πρέπει να πάτε στο γιατρό για εξέταση