Το πρόβλημα: Αυξημένη υπερμελάγχρωση

Και ξέρετε που οφείλεται; Στο μπλε φως που προέρχεται από όλες τις οθόνες των υπολογιστών, των κινητών και των tablets, στις οποίες έχουμε εκτεθεί τελευταία περισσότερο κατά την περίοδο του κορωνοϊού και μπορεί να προκαλέσει χάος στην επιδερμίδα.

H λύση: Να φοράτε πάντα αντηλιακό ακόμα και αν δεν βγαίνετε από το σπίτι. Ο Dr. Murad είχε πει κάποτε ότι όσοι δουλεύετε μπροστά στη μπλε οθόνη του υπολογιστή νιώθετε πιθανότατα την ίδια καταπόνηση με αυτήν που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό και εν ώρα εργασίας και μάλιστα να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες.

Το πρόβλημα: Ξαφνικό ξέσπασμα ακμής…

Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στη συχνή χρήση της μάσκας. Εμφανίζεται κυρίως περιμετρικά στα σημεία όπου η μάσκα εφάπτεται με το πρόσωπο και γύρω από τα αυτιά, όπου υπάρχει περισσότερη τριβή. Κάτω από τη μάσκα δημιουργείται ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον λόγω του ιδρώτα, της ρινικής έκκρισης ή της έκκρισης του σάλιου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερβολική παραγωγή σμήγματος, σπυράκια, στίγματα. Η μάσκα μπορεί να μεταφέρει πάνω της πολλά μικρόβια ειδικά αν δεν πλένεται τακτικά.

Η λύση: προτιμήστε μάσκες μίας χρήσης ή μείνετε συνεπείς στο συχνό πλύσιμο τους μετά από κάθε χρήση. Επιπλέον, εντάξτε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς εξειδικευμένα προϊόντα για την ακμή! Για παράδειγμα, καθαρίστε το πρόσωπό σας την ώρα που κάνετε ντους με ένα αφρώδες καθαριστικό με βενζοϊκό υπεροξείδιο, το οποίο έχει ήπια κερατολυτική δράση κατά των εκκριμάτων φαγεσώρων.

Το πρόβλημα: Διαταραγμένος επιδερμικός φραγμός

Ο ρόλος του είναι να διατηρεί την επιδερμίδα υγιή και προστατευμένη από τις επιθέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος (κρύο, ζέστη, αέρας, ρύπανση). Τι γίνεται, όταν διαταράσσεται; Το δέρμα εμφανίζει ξηρότητα, αφυδάτωση, κοκκινίλες, ερεθισμούς, καθώς χάνονται τα πολύτιμα φυσικά λιπίδια που συμβάλλουν στην ακεραιότητα του επιδερμικού φραγμού.

Η λύση: αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια και τα προϊόντα καθαρισμού με αφριστικούς παράγοντες σε υψηλά επίπεδα και χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με καταπραϋντικά συστατικά (βιταμίνη Β5) και στοιχεία που προστατεύουν και ενδυναμώνουν το φραγμό (υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη).

Επιμέλεια: Πάτια Ιορδανίδου, Beauty Editor