1. Ακούστε το παιδί σας! Πρόκειται για μια πρόκληση, όμως, σκεφτείτε ότι το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια. Σκεφτείτε την ηλικία του και βεβαιωθείτε ότι οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές!
2. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Προγραμματίστε το πρωί και το βράδυ τις ρουτίνες σας και δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Είναι απαραίτητο για εσάς να κάνετε μια βόλτα ή να διαβάσετε ένα βιβλίο, για να πάρετε οξυγόνο και να αναζωογονηθείτε!
3. Μετρήστε μέχρι το δέκα. Όταν είστε έτοιμη να χάσετε την υπομονή σας, δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης. Περπατήστε μέχρι το δωμάτιό σας, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μετρήστε αργά μέχρι το δέκα.
4. Εξασκηθείτε στη θετική συμπεριφορά! Η βασική θεωρία είναι ότι όσο πιο θετικοί είστε όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να πάνε καλά και στο μέλλον.
5. Σταματήστε να νιώθετε ενοχές. Όλοι οι γονείς στις μέρες μας αναρωτιούνται συνεχώς για το πόσο καλοί είναι! Οι ενοχές είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αυτοπεποίθηση και η χαμηλή αυτοεκτίμηση δημιουργεί, άγχη, νεύρα και αντιπαραθέσεις.
6. Μιλήστε γι’ αυτά που νιώθετε. Μην κλείνετε τον θυμό σας σε ένα μπουκάλι, βάζοντας από πάνω ένα φελλό. Κάποια στιγμή ο φελλός θα εκραγεί. Πείτε σε κάποιον όλα αυτά που νιώθετε.
7. Κοιμηθείτε καλά! Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί νεύρα και σας κάνει πιο ευαίσθητους στα ερεθίσματα. Όταν έχετε την ευκαιρία, κοιμηθείτε, ώστε να κρατηθείτε ανανεωμένοι.
8. Δώστε αληθινή προσοχή. Παίξτε με το παιδί σας, μιλήστε και γελάστε. Αν θέλετε να επικεντρωθεί στα λόγια σας, ψιθυρίστε του.
9. Πριν φωνάξετε, σκεφτείτε. Τη στιγμή που θα θελήσετε να ουρλιάξετε ή να τα μαλώσετε αναρωτηθείτε: «Πώς θα βοηθήσει το παιδίαυτό;» Οι φωνές και ο θυμός σπάνια βοηθούν την κατάσταση.
10. Κάντε ένα διάλειμμα. Κάνετε ένα διάλειμμα για 5-10 ‘, σκεφτείτε ποια είναι η καλύτερη λύση, και γυρίστε ήρεμες να λύσετε το θέμα. για να γίνετε μια…υπομονετική μαμά!