10 συνήθειες από τη ζωή στην καραντίνα που αξίζει να κρατήσουμε για πάντα

Home ΥΓΕΙΑ 10 συνήθειες από τη ζωή στην καραντίνα που αξίζει να κρατήσουμε για πάντα
bikes

Η ζωή κατά την διάρκεια της καραντίνας, μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, όμως έδωσε στους περισσότερους από εμάς μερικά καλά μαθήματα υπομονής. Για κάποιους, μάλιστα, έφερε αλλαγές που λειτούργησαν περισσότερο ως «δώρα» ή ως μικρές «αποκαλύψεις», οι οποίες θα συνεχίσουν να τους ακολουθούν για πολύ καιρό μετά…

Σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα, η ιστοσελίδα Guardian ζήτησε από Βρετανούς συγγραφείς να αναφέρουν τις συνήθειες που καθιέρωσαν στην καραντίνα και που έχουν σκοπό να διατηρήσουν βγαίνοντας από αυτήν. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για συλλογές βιβλίων και δίσκων, κάποιοι αναφέρθηκαν στην ενασχόλησή τους με την κηπουρική ή τη γιόγκα και ορισμένοι -πιο γήινοι- μνημόνευσαν ορισμένα οικογενειακά «έθιμα», με τα οποία πολλοί θα ταυτιστείτε. Παραθέτουμε κάποια από αυτά και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα με τις συνήθειες που είμαστε σίγουροι ότι καθιερώσετε κι εσείς:

Επιστροφή στο οικογενειακό τραπέζι

Πόσο καιρό είχατε να καθίσετε όλοι μαζί σαν οικογένεια και να φάτε, χωρίς κάθε τόσο να χτυπά το τηλέφωνο για κάποια δουλειά ή χωρίς τα παιδιά να βιάζονται για να προλάβουν κάποια δραστηριότητα; Κατά την διάρκεια της καραντίνας, οι περισσότερες οικογένειες επέστρεψαν στο οικογενειακό τραπέζι και -το καλύτερο;-…

Η απόλαυση του σπιτικού φαγητού

…απόλαυσαν φρέσκα, νόστιμα, μαγειρεμένα με αγάπη, σπιτικά γεύματα, αφού πλέον οι γονείς είχαν όλον τον χρόνο του κόσμου να ασχοληθούν σοβαρά με το μαγείρεμα και τη διατροφή της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα σούπερ μάρκετ «άδειασαν» κατά την διάρκεια της καραντίνας και παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε πρώτες ύλες όπως μαγιά, ζάχαρη και αλεύρι.

Πολύ καλό ξεκαθάρισμα

Αναφερόμαστε ως επί το πλείστον σε όσους δεν εργάζονταν στην καραντίνα, οπότε είχαν μπροστά τους όλο τον χρόνο του κόσμου για να κάνουν δουλειές που όλο ανέβαλλαν στο σπίτι. Μία πραγματικά ουσιαστική, από όλες αυτές, είναι το «ξεκαθάρισμα» και «ξεπέταγμα» παλιών και άχρηστων αντικειμένων, καθώς και η τακτοποίηση συρταριών και ντουλαπιών. Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την καλή «ενέργεια» του σπιτιού σας, αλλά και για την δική σας ψυχική ηρεμία.

Ξεκαθάρισμα ΚΑΙ στα social media

Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν τον χρόνο να «ξεκαθαρίσουν» και τους λογαριασμούς τους στα social media, διαγράφοντας οριστικά και δια παντός «φίλους» με τους οποίους δεν υπήρχε λόγος να διατηρούν πια καμία επαφή… Αυτό κι αν επιφέρει ψυχική ηρεμία!

«Κορίτσια, εσείς με τη ρίζα τι κάνετε;»

Η 37χρονη Βρετανή ηθοποιός Hilarie Burton είναι μία από τις γυναίκες που καθιερώνουν τα λευκά και μετά την καραντίνα…

Η παραπάνω ήταν μία από τις συνηθέστερες ερωτήσεις στα γκρουπ των μαμάδων στα social, κατά την διάρκεια της καραντίνας, στην οποία, βέβαια, δεν ήταν λίγες εκείνες που απαντούσαν με φωτογραφίες τους με σπιτικές βαφές μαλλιών. Υπήρξαν, όμως, και κάποιες -λίγες ομολογουμένως αλλά πραγματικά θαρραλέες- που πήραν απόφαση πως το γκρίζο χρώμα των μαλλιών τους είναι πραγματικά μια χαρά και πως δεν θα αγχωθούν ξανά για το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο.

Καθημερινό τρέξιμο ή περπάτημα

Επίσης λίγοι αυτοί που διατήρησαν την καθημερινή άσκηση με τρέξιμο ή περπάτημα και μετά την καραντίνα, όμως οπωσδήποτε άξιοι αναφοράς, αφού συνεχίζουν να κάνουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής στον οργανισμό τους.

Το πλύσιμο των χεριών έγινε επιτέλους σοβαρή υπόθεση

Σοβαρά τώρα, πόσοι αφιερώνατε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να πλύνετε τα χέρια σας πριν την καραντίνα και -το κυριότερο- πόσοι είχατε μάθει και στα παιδιά σας να κάνουν σωστά το ίδιο;

Γίναμε και λίγο πιο πολιτισμένοι;

Μπορεί ως εικόνα να μας ξενίζει ή και να μας προκαλεί μια κάποια θλίψη, αλλά είμαστε βέβαιοι, ότι για τους εργαζόμενους σε χώρους υπηρεσιών και σε ταμεία, π.χ. σε καφετέριες, οι ουρές με αποστάσεις ανάμεσα στους πελάτες τους βοηθούν να κάνουν την δουλειά τους πολύ πιο εύκολα!

Διάβασμα και παιχνίδι με τα παιδιά

Φτιάξαμε παζλ, βγάλαμε έξω ΟΛΑ τα παλιά μας παιχνίδια, τα ξαναθυμηθήκαμε και τα χαρήκαμε, ζωγραφίσαμε, διαβάσαμε πολλά βιβλία τα οποία στη συνέχεια ανταλλάξαμε και με φίλους μας και, χωρίς το παραμικρό έξοδο, θυμηθήκαμε πως τελικά, όταν είμαστε όλοι μαζί, δεν μας λείπει τίποτα!

Ζωή… ποδήλατο!

πηγή φωτο: mobile.abc.net.au

Και ναι –θα το πούμε μια ακόμα φορά- οι άδειοι δρόμοι τις μέρες των πολύ αυστηρών μέτρων (π.χ. θυμάστε την Κυριακή του Πάσχα;) ήταν πραγματική απόλαυση, όχι μόνο για περπάτημα αλλά και για ανέμελη ποδηλασία με τα παιδιά μας! Ευχαριστηθήκαμε το ποδήλατο όσο ποτέ, πολλοί αγοράσαμε νέο, και δώσαμε όρκο να συνεχίσουμε τις ορθοπεταλιές και μετά την επιστροφή στις «κανονικές» συνθήκες –για να δούμε, θα μας βοηθήσει η πόλη μας να τον τηρήσουμε;

Πηγή: www.infokids.gr