10η Ημερίδα για την Ψηφιακή Παιδεία και ορθή χρήση της τεχνολογίας από τους νέους “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…”

Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10η Ημερίδα για την Ψηφιακή Παιδεία και ορθή χρήση της τεχνολογίας από τους νέους “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…”
hmerida psifiaki paideia 2

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η Ημερίδα για την Ψηφιακή Παιδεία και ορθή χρήση της τεχνολογίας από τους νέους “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…”  την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 με αφορμή την ημέρα Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου. Παρουσιάστηκαν έρευνες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» www.youth-msc.gr  , καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) www.youth-med.gr και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και με την Επιστημονική συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» www.youth-health.gr.

Συμμετείχαν 425 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων 150 παιδιά, των οποίων οι συμμετοχές στο μαθητικό διαγωνισμό «HACKATHON SELMA» ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες!!! Τα παιδιά παρουσίασαν τις ιδέες τους για την καταπολέμηση συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στο διαδίκτυο μέσω θετικής χρήσης της τεχνολογίας με δημιουργικότητα, φαντασία, καινοτομία, αλλά και την δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής, διάχυσης και υιοθέτησης από το νεανικό κοινό κάθε ιδέας. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε δέκα ιδέες που θα προχωρήσουν στο διαγωνισμό για να κερδίσουν ξεχωριστά έπαθλα!

Στην Ημερίδα βραβεύτηκαν οι Διοργανωτές φορείς των Ακαδημιών Γονέων «Από το Α έως το Ω» από όλες τις περιοχές της χώρας.