Η εκμάθηση Αγγλικών σε μεγάλη ηλικία προσφέρει μεγάλη νοητική βελτίωση

Home ΥΓΕΙΑ Η εκμάθηση Αγγλικών σε μεγάλη ηλικία προσφέρει μεγάλη νοητική βελτίωση
senior student dyoportal

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το κοινό της Θεσσαλονίκης που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης για θέματα Υγείας, Διατροφής και Ομορφιάς, αναμένεται το Νοέμβριο το 4ο Forum Υγείας που θα διεξαχθεί 24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.
Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα “Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”
Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας ενώ αναμένονται και πολλές ειδήσεις που θα αφορούν σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία.
Από τις ομιλίες του Forum που αφορούν στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, το μείζον θέμα της Άνοιας θα αναπτύξει η Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διευθύντρια Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ καθηγήτρια Νευρολογίας, Ιατρική ΑΠΘ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη. Όπως η ίδια θα αποκαλύψει σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, «η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας σε μεγάλη ηλικία προσφέρει μεγάλη νοητική βελτίωση» Σημειώνεται ότι η ομιλία της κ. Τσολάκη με θέμα «Άνοια και νευροεκφυλιστικές παθήσεις: θεραπεία και πρόληψη», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 17.30-18.00, στην αίθουσα Υγεία.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Forum στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dyoforum.gr ή στο τηλέφωνο 211100178