Skin Hydration

Τα τρία σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σας

Καθώς μεγαλώνουμε και ειδικά μετά την εμμηνόπαυση, συμβαίνουν διάφορες αλλαγές στο σώμα και το πρόσωπό μας. Οι περισσότερες ξεκινούν θεραπείες για αποκατάσταση των όγκων που χάνονται και τις ρυτίδες που εμφανίζονται, αν και θεωρώ ότι για να μεγαλώνουμε όμορφα οι θεραπείες αντιγήρανσης πρέπει να ξεκινούν πολύ νωρίτερα.

Ότι και αν κάνετε, μην ξεχνάτε πως υπάρχουν τρία σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σας.

Τα χείλη, ο λαιμός και τα χέρια.

Προκειμένου να μην προδίδετε την ηλικία σας, αλλά το βασικότερο, για να κάνετε παρεμβάσεις ταιριαστές, ώστε για παράδειγμα να μην είναι «τσίτα το μέτωπο και ο λαιμός με ρυτίδες, θα σας δώσω tips ώστε συνολικά να έχετε μια νεανική εμφάνιση.

ΧΕΙΛΗ

Γεγονός είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, σιγά σιγά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, τα χείλη χάνουν το περίγραμμά τους, μειώνονται σε όγκο και εμφανίζεται η λεπτή «ρυτίδωση καπνιστού» στο άνω χείλος. Μπορεί όντως να είστε καπνίστρια, αλλά η ρυτίδωση στο άνω χείλος σχετίζεται και με άλλους παράγοντες. Αρχικά κληρονομικούς, αλλά και με το αν έχετε κάνει κάποιες οδοντιατρικές παρεμβάσεις, αν στην νεανική ηλικία κάνατε αποτρίχωση στο άνω χείλος με κερί (διότι σταδιακά ξεχειλώνει το δέρμα), αλλά και με το πως μιλάτε, γελάτε κλπ.

Κάποιες από σας θα έχετε παρατηρήσει ότι δυσκολεύεστε με το κραγιόν σας. Βγαίνει από τα όρια, ότι δεν στρώνει εύκολα γιατί τα χείλη είναι αφυδατωμένα και χαλαρά ή θα έχετε δει ότι ειδικά το κόκκινο του άνω χείλους έχει μειωθεί σημαντικά.

Η λύση είναι απλή!

Υαλουρονικό οξύ που γεμίζει τις κάθετες ρυτίδες και λειαίνει έτσι το άνω χείλος. Πολλές φορές αυτό είναι αρκετό για να ανορθωθεί και το κόκκινο του άνω χείλους. Άλλες φορές μπορεί να χρειάζεται να τονίσουμε ελαφρά το περίγραμμα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί απλά να χρειάζεστε μία νεαροποίηση των χειλιών, που τα ενυδατώνει και έτσι δείχνουν πιο νεανικά. Όλα αυτά γίνονται με την χρήση Υαλουρονικού, που φυσικά είναι διαφορετικής σύστασης ανάλογα με το σημείο που θέλουμε να διορθώσουμε.

Μην διστάσετε να μιλήσετε με τον Δερματολόγο σας. Και εάν υπάρχουν εικόνες με υπερβολές που σας έχουν τρομάξει, να ξέρετε ότι το φυσικό αποτέλεσμα απαιτεί δύο πράγματα: Την αποφυγή υπερβολικών απαιτήσεων από μέρους σας και την καλή αισθητική του γιατρού σας.

ΛΑΙΜΟΣ

Ο λαιμός και το μπούστο είναι περιοχές που μπορούν να δείξουν την ηλικία σας, αλλά και το πόσο έχετε εκτεθεί στον ήλιο με αποτέλεσμα την  εμφάνιση καφέ πανάδων. Το πόσο θα χαλαρώσει ο λαιμός μεγαλώνοντας φυσικά και σχετίζεται με κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και με το αν τον φροντίζατε με κρέμες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης όπως ίσως κάνατε στο πρόσωπο από νεαρότερη ηλικία.

Αλλά και εδώ έχουμε λύσεις!

Για την χαλάρωση του λαιμού δοκιμάστε την θεραπεία JAluBotox η οποία μπορεί να εφαρμοστεί και στο μπούστο και θα με θυμηθείτε. Θεραπεία που συνδυάζει το Βotox με το Jalpro, και θα σας δώσει αποτέλεσμα πολύ καλό και φυσικό.

Οι περισσότερες γυναίκες ζητούν την θεραπεία αυτή την Άνοιξη ώστε με τον καλοκαιρινό ελαφρύ ρουχισμό να μην ντρέπονται να δείξουν λαιμό και ντεκολτέ. Κάθε πότε θα κάνετε  Jalubotox εξαρτάται από σας. Τέλος αν στο μπούστο σας έχετε πανάδες, η απομάκρυνσή τους με Laser είναι θεραπεία μερικών λεπτών.

Και πάλι Δερματολόγος σας είναι αυτός που  θα εφαρμόσει τεχνικές και θα προσαρμόσει παραμέτρους σε μηχανήματα, προκειμένου να έχετε ένα μπούστο καθαρό και λαιμό χωρίς χαλάρωση.

ΧΕΡΙΑ

Τα χέρια της γυναίκας μαρτυρούν συνήθως την φροντίδα στην οικογένειά της.

Χέρια ξηρά, με λεπτό δέρμα, χαλαρό ή και ρυτιδωμένο και πολλές φορές με καφέ πανάδες. Συνδυασμός έκθεσης στον ήλιο, ενασχόλησης με νερά και απορρυπαντικά, αλλά και  έλλειψη επαρκούς φροντίδας με ενυδατική κρέμα.

Και εδώ το Υαλουρονικό κάνει το θαύμα του. Με τρόπο εύκολο και ανώδυνο, το Υαλουρονικό τοποθετείται με κάνουλα στο δέρμα και βλέπετε άμεσα τα χέρια σας πιο ξεκούραστα, χωρίς χαλάρωση ή ρυτίδες και μάλιστα με αποτέλεσμα που διαρκεί.

Για τις πανάδες η εφαρμογή laser από τον γιατρό σας είναι μια άμεση λύση.

Ο Δερματολόγος θα σας προτείνει το είδος του Υαλουρονικού που χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας και θα παραμετροποιήσει το laser σύμφωνο με το πρόβλημα και τον φωτότυπό σας.

Στον σύγχρονο κόσμο που η γυναίκα πρέπει να βρίσκετε και στην δουλειά και στο σπίτι, να είναι και μητέρα και σύζυγος και φυσικά κοινωνικό ον, έχει την τεχνολογία με το μέρος της.

Αρναούτογλου Δέσποινα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος & Μaster Αισθητικής Ιατρικής