girl-sitting-on-car

Έτοιμοι να εκθέσουμε… τα πόδια μας

Tο καλοκαίρι είναι εδώ και μπορούμε επιτέλους να …εκθέσουμε τα πόδια μας στις καθημερινές μας δραστηριότητες αλλά και στις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν! Εντυπωσιακά και λαμπερά πόδια είναι μόνο τα υγιή πόδια! Λίγα λόγια για την επιστήμη της Ποδιατρικής που είναι υπεύθυνη για την υγιεινή και σωστή φροντίδα των ποδιών μας! Η Ποδιατρική είναι μια πανεπιστημιακή ειδικότητα, η οποία απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας και αφορά αποκλειστικά το άκρο πόδι. Οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας, το πόδι μπορεί να αποτελέσει πηγή προβλημάτων, παρουσιάζοντας διάφορες επιπλοκές ή δυσλειτουργίες όπως δερματικές, ονυχικές, μυοσκελετικές, νευρολογικές και πολλές άλλες.

Για αυτό το λόγο, η σωστή φροντίδα και υγιεινή των ποδιών, είναι απαραίτητη ώστε να προλαμβάνονται παθήσεις που θα δυσκολέψουν στην πορεία την καθημερινότητα μας!

clyclofort

Συμβουλές για υγιή και όμορφα πόδια
✤ Ποδόλουτρο – Απολέπιση Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για να απορροφήσει όλα τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας που θα εφαρμόσετε μετά την απολέπιση.
✤ Αντιμετωπίστε σωστά τους κάλους Αν τα πόδια σας έχουν σκληρύνσεις και κάλους, που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε με την απολέπιση, τότε χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα που θα βρείτε στο εμπόριο ή ακόμη καλύτερα, επισκεφτείτε τον ειδικό.
✤ Όμορφα και υγιή νύχια Η τελευταία πινελιά για τα τέλεια πόδια είναι τα όμορφα και υγιή νύχια. Είναι σημαντικό να μην κόβετε πολύ βαθιά τα νύχια σας γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αντίθετα προτιμήστε να τα λιμάρετε και να αφαιρείτε προσεκτικά τις παρανυχίδες. Σκουπίστε καλά τα πόδια σας μετά το πλύσιμο κυρίως ανάμεσα στα δάκτυλα. Η υγρασία αποτελεί κατάλληλο περιβάλλον για μυκητιάσεις.

podia-stin-ammo
✤ Ενυδάτωση Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας το καλοκαίρι είναι το ίδιο σημαντική με τον χειμώνα. Δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών.
✤ Αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλυτοι Καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μικροτραυματισμών, εγκαυμάτων και βακτηριακών λοιμώξεων.
✤ Χρησιμοποιείτε ανοιχτά παπούτσια αλλά όχι σαγιονάρες Οι σαγιονάρες, όταν τις φοράτε καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στις φτέρνες και σκληρύνσεις καθώς δεν παρέχουν υποστήριξη στο πόδι σας.
✤ Πείτε όχι στα ιδρωμένα πόδια Προστατέψτε τα πόδια σας από δυσάρεστες οσμές και κρατήστε τα φρέσκα όλη την ημέρα με ειδικά προϊόντα του εμπορίου, καταπολεμώντας παράλληλα τα βακτήρια και τους μύκητες στο εσωτερικού του υποδήματος.
✤ Σωστή Διατροφή και Άσκηση Φροντίστε να ακολουθείτε σωστή & ισορροπημένη διατροφή ώστε το σωματικό σας βάρος να βρίσκεται σε φυσιολογικά- για τον σωματότυπό σας- όρια. Καταναλώνετε άφθονα φρούτα, λαχανικά, υγρά και κυρίως νερό. Όσο περισσότερο «φορτίο» δέχονται τα πόδια, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες προβλημάτων στο άκρο πόδι.
✤ Μην ξεχνάτε να ασκήστε Διευκολύνετε έτσι την καλή κυκλοφορία, τονώνετε το αγγειακό σύστημα ώστε αποφεύγετε τα «βαριά» πρησμένα πόδια. Επίσης η χρήση προϊόντων τόνωσης της κυκλοφορίας που συνιστούν οι ειδικοί βοηθούν. Τα όμορφα πόδια, είναι τα γυμνασμένα πόδια.