needle-closeup

Ellanse: Ένα νέο εμφύτευμα με αποτελέσματα διαρκείας

Βάλια Μουσάτου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος www.beautifulskin.gr |instagram:@beautifulskin.gr

Η Αισθητική Δερματολογία κάνει άλματα, όχι μόνο στις τεχνικές αλλά και στα υλικά, που πλέον απαιτούν λιγότερες επισκέψεις και χαρίζουν αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια. Ένα από αυτά είναι και το Ellanse, ένα νέας γενιάς εμφύτευμα, με επιπρόσθετες δράσεις και αποτελέσματα που διαρκούν έως και 4 χρόνια. Γνωρίστε το!

Το Ellanse, είναι ενέσιμο εμφύτευμα νέας γενιάς που διαφοροποιείται από τα ενέσιμα υαλουρονικά εμφυτεύματα χάρη στη μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει τα οποία διατηρούνται από 2 έως και 4 χρόνια.

Όσο γερνάμε αρχίζει να χάνεται η αρμονία του προσώπου και αυτό οφείλεται στην ογκομετρική γήρανση, δηλαδή στην απώλεια του νεανικού όγκου, το “άδειασμά” του προσώπου σε κάποιες περιοχές με τη συσσώρευση όγκου ως χαλάρωση σε άλλες.

Η γήρανση αυτή, η υποχώρηση των δομών του προσώπου οφείλεται στη μείωση της πυκνότητας των οστών, π.χ. υποχωρεί η γνάθος, λεπταίνουν τα δόντια, μειώνεται η προβολή των ζυγωματικών και του πηγουνιού, αλλά και στη μείωση του λίπους του προσώπου από κάποιες περιοχές (π.χ. κάτω από τα μάτια) και εναπόθεσή του σε άλλες (π.χ. προγούλι). Ταυτόχρονα, μειώνεται η πυκνότητα των στρωμάτων του δέρματος λόγω ελάττωσης παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθιές ρυτίδες, κενά και σκιές στο πρόσωπο.

Η διόρθωση της ογκομετρικής γήρανσης του προσώπου και το “σήκωμα” αυτού χωρίς χειρουργικό τρόπο γίνεται με το πιο εξελιγμένο εμφύτευμα, το Ellanse, που δρα σε δύο επίπεδα.

Σε βαθύτερο επίπεδο καταλαμβάνει τον όγκο που έχει χαθεί στη συγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής λειτουργώντας ως μοχλός που σηκώνει τα παραπάνω στρώματα, ακριβώς όπως ένα μαλακό στρώμα που βουλιάζει υποστηρίζεται από το υπόστρωμα. Ταυτόχρονα όμως, η ουσία από την οποία αποτελείται είναι διεγέρτης της παραγωγής κολλαγόνου, κινητοποιεί δηλαδή τον ενδογενή μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος, οδηγώντας σε περαιτέρω βελτίωση και της χαλάρωσης και των ρυτίδων του προσώπου.

Τι είναι το Ellanse;

Το Ellanse, είναι ενέσιμο εμφύτευμα νέας γενιάς που διαφοροποιείται από τα ενέσιμα υαλουρονικά εμφυτεύματα χάρη στη μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει τα οποία διατηρούνται από 2 έως και 4 χρόνια.

Ένα επιπλέον συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ότι ενεργοποιεί την εγγενή ικανότητα παραγωγής κολλαγόνου του οργανισμού, δηλαδή οδηγεί το δέρμα στην αυτοεπιδιόρθωση με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο συστατικό Polycaprolactone, που χρησιμοποιείται ευρέως και σε άλλες ιατρικές εφαρμογές (π.χ. ορθοπεδικά εμφυτεύματα, απορροφήσιμα ράμματα) το οποίο είναι απόλυτα απορροφήσιμο μετά τη δεδομένη διάρκεια. Είναι εγκεκριμένο στην Ευρώπη και σύντομα στην Αμερική και απόλυτα ασφαλές υλικό στα χέρια του εκπαιδευμένου δερματολόγου.

Προσφέρει άμεση και εντυπωσιακή διόρθωση βαθιών ρυτίδων, χαλαρωμένων παρειών, ακόμα και ουλών ακμής, ακόμα για γραμμές πικρίας, διόρθωση προφίλ μύτης. Αυτά τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως, αλλά υπάρχει και επιπλέον σφρίγος μετά από χρονικό διάστημα 3μηνου. Αυτή η επιπλέον φρεσκάδα διαρκεί από 2 έως 4 έτη ανάλογα τον τύπο (υπάρχουν διαθέσιμες 4 επιλογές, S, M, L, E) του εμφυτεύματος ellanse που θα επιλέξει ο γιατρός σε συνεννόηση με τον/την ενδιαφερόμενη για διάρκεια ενός, δύο, τριών ή τεσσάρων ετών αντιστοίχως.

Χάρη στις μοναδικές του ιδιότητες να συνεργάζεται με τον οργανισμό για δημιουργία νέου κολλαγόνου, δίνει στο γιατρό τη δυνατότητα πλήρους ανόρθωσης του προσώπου με μη χειρουργικό τρόπο. Το πρόσωπο ανορθώνεται και η χαλάρωση φεύγει ακόμα και από τα πιο “κουρασμένα” πρόσωπα, ενώ το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό χωρίς ανομοιογένεια ή ψηλαφητές μάζες. Το εμφύτευμα είναι ρευστό και δεν ψηλαφάται κάτω από το δέρμα, ενώ για την εφαρμογή του χρησιμοποιούνται ατραυματικές βελόνες(κάνουλες) για να μη μένουν καθόλου σημάδια. Μετά την εφαρμογή δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και μπορεί η/ο θεραπευόμενη/ος να επιστρέψει αμέσως στην εργασία του.

Πλεονεκτήματα του Ellanse

Είναι ιδανικό για όσους θέλουν αποτελέσματα διαρκείας, χωρίς πολλές επισκέψεις, με μία μόνο θεραπεία. Φυσικά συνδυάζεται και με όλες τις άλλες θεραπείες εάν το κρίνει ο γιατρός, ενώ ικανοποιούνται και οι πιο απαιτητικοί ή δύσπιστοι με μία μόνο εφαρμογή.