Η ΠΡΩΤΗ YOUTH TO YOUTH ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ – We-knowhow.gr και «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Home ΥΓΕΙΑ Η ΠΡΩΤΗ YOUTH TO YOUTH ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ – We-knowhow.gr και «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»
weknowhow

Η  ιδέα για την πρώτη youth to youth πλατφόρμα γεννήθηκε από μία ομάδα νέων που έλαβαν το βραβείο «ΟRIGAMI CRANE» στον 1ο Διαγωνισμό Μαθητικού Hackathon στη χώρα μας στο 12ο State of the Art Συνέδριο Εφηβικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο πριν ένα χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, η πλατφόρμα ξεκίνησε να υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.).

Ωστόσο, δεν ήταν ακόμη «ζωντανή», δεν είχε ουσιαστικά λειτουργήσει με τη συμμετοχή των παιδιών μέχρι την δύσκολη ώρα του COVID 19. Και εκεί πήρε ξαφνικά «σάρκα και οστά». Μέσα στην κρίση αυτή, την απότομη αλλαγή της καθημερινότητας, τα παιδιά διψώντας για επικοινωνία και δημιουργική έκφραση στέλνουν καθημερινά έργα ζωγραφικής, ερωτήσεις, e-mails, κείμενα με απόψεις ή σκέψεις, συμβουλές, γνώμες, φωτογραφίες με σχόλια και επικοινωνούν στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από ένα ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας. Υπάρχουν πολλές θεματικές, videos ενημέρωσης με βάση τις ερωτήσεις τους και την επικαιρότητα. Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη παρέα που όλο μεγαλώνει και δυναμώνει, ξεχειλίζει αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Υπεύθυνοι υλικού και διαχείρισης είναι η ψυχολόγος κα Μαρία Μαθιουδάκη, φοιτήτρια του ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο κος Σπύρος Μιχαλέας, Ιστορικός και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής & Ιατρικής Δεοντολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πρώτη youth to youth πλατφόρμα στο we-knowhow.gr και να επικοινωνήσετε στο email weknowhow03@gmail.com