Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η yoga στην ψυχική και στην σωματική υγεία μας;

Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει η yoga στην ψυχική και στην σωματική υγεία μας;
dialogismos

Όπως η γιόγκα, η οστεοπαθητική προσέγγιση στην ευεξία εστιάζει στη φυσική τάση του σώματός σας για υγεία και αυτοθεραπεία. «Ο σκοπός της γιόγκα είναι να οικοδομήσουμε δύναμη, συνειδητοποίηση και αρμονία τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα», εξηγεί η Natalie Nevins, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο οστεοπαθητικής και πιστοποιημένη εκπαιδευτής Kundalini Yoga στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Αμερικανική Οστεοπαθητική Ένωση (American Osteopathic Association).

«Ως οστεοπαθητικός γιατρός, εστιάζω πολλές προσπάθειές μου στην προληπτική ιατρική και τις πρακτικές και την ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του», λέει ο Δρ Nevins. “Η γιόγκα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παραμείνετε υγιείς γιατί βασίζεται σε παρόμοιες αρχές.”

Σωματικά οφέλη της  yoga

  • αυξημένη ευελιξία
  • αυξημένη μυϊκή δύναμη
  • βελτιωμένη αναπνοή, ενέργεια και ζωτικότητα
  • διατήρηση ενός ισορροπημένου μεταβολισμού
  • μείωση βάρους
  • καρδιακή και κυκλοφοριακή υγεία
  • βελτιωμένη αθλητική απόδοση
  • προστασία από τραυματισμό

Τα οφέλη της yoga στην ψυχολογία

Εκτός από τα φυσικά οφέλη, ένα από τα καλύτερα οφέλη της γιόγκα είναι πώς βοηθά ένα άτομο να διαχειριστεί το άγχος, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο σώμα και στο μυαλό. «Το άγχος μπορεί να αποκαλυφθεί με πολλούς τρόπους, όπως πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα, προβλήματα ύπνου, πονοκεφάλους, κατάχρηση ναρκωτικών και αδυναμία συγκέντρωσης», λέει ο Δρ Nevins. “Η γιόγκα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αντιμετώπισης και στην επίτευξη μιας πιο θετικής προοπτικής για τη ζωή.”

Η ενσωμάτωση του διαλογισμού και της αναπνοής από τη Yoga μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας ενός ατόμου. «Η τακτική πρακτική γιόγκα δημιουργεί ψυχική σαφήνεια και ηρεμία αυξάνει την ευαισθητοποίηση του σώματος. ανακουφίζει από χρόνιες καταστάσεις άγχους. χαλαρώνει το μυαλό. εστιάζει την προσοχή  και οξύνει τη συγκέντρωση », λέει ο Δρ Nevins. Η ευαισθητοποίηση του σώματος και του εαυτού είναι ιδιαίτερα ευεργετική, προσθέτει, «επειδή μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανίχνευση σωματικών προβλημάτων και να επιτρέψουν την έγκαιρη προληπτική δράση».

Photos by: Freepik