Ρίξε τώρα την LDL χοληστερίνη σου

Μια μεγάλη εσκτρατεία με στόχο την αντιμετώπιση της υψηλής LDL-χοληστερόλης και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων που σήμερα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στους άνδρες στη χώρα μας, ξεκινά η Amgen.

Η υψηλή LDL-χοληστερόλη (επίσης γνωστή ως «κακή χοληστερόλη») είναι ένας από τους σημαντικότερους (αλλά ευτυχώς τροποιήσιμους) παράγοντες κινδύνου για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο που εκτός από αυξημένη θνησιμότητα, συνδέονται (ιδίως τα αγγειακά εγκεφαλικά) με σημαντικό βαθμό αναπηρίας. Υπολογίζεται ότι ένας στους δύο Ελληνες πεθαίνει από καρδιαγγειακό νόσημα. Συνολικά, τέσσερις στους δέκα θανάτους ανδρών στην Ευρώπη και πέντε στους δέκα θανάτους γυναικών οφείλονται σε έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο- την ώρα που το ποσοστό θανάτου από καρκίνο του μαστού στις γυναίκες δεν ξεπερνά το 3%.

Όπως επεσήμανε ο δρ. Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η αθηροσκλήρωση εξελίσσεται ύπουλα, όμως έχουμε ψρόνο να την προλάβουμε και να σταματήσουμε αυτήν την εξέλιξη. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και αυτή η καμπάνια, που καλεί τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να συνεργαστούν για να επανεξετάσουν τις τρέχουσες επιλογές της θεραπείας τους για την LDL-χοληστερόλη και να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς υψηλού κινδύνου λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκβάσεις. Κι αυτό γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι 3 στους 4 ασθενείς με στεφανιαία νόσο βρίσκονται εκτός στόχων θεραπείας στην LDL.

H εκστρατεία «LDL Alert» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα ldlalert.gr

Ακολουθήστε μας στα Social Media

bannerT14