200 1100 
 

Πώς να καθυστερήσεις την περίοδό σου

Αν εφάρμοσες όλα τα παραδοσιακά γιατροσόφια που υπόσχονται καθυστέρηση της περιόδου αλλά μάταια, ίσως σκέφτηκες να εφαρμόσεις τη λύση των αντισυλληπτικών χαπιών.

Η λήψη αντισυλληπτικών, είναι ο μόνος αλάνθαστος τρόπος για να μεταθέσεις την περίοδο, κρατώντας τα επίπεδα των ορμονών όπως η προεστερόνη υψηλά. Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού κύκλου η αιμορραγία ξεκινά όταν τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης αρχίζουν να υποχωρούν. Αν λοιπόν διατηρήσεις την ορμόνη σε υψηλά επίπεδα, κάτι που επιτυγχάνεται με τη λήψη αντισυλληπτικών, η περίοδος θα καθυστερήσει μέχρι να σταματήσεις τη λήψη των χαπιών.

Πριν εφαρμόσεις όμως την εν λόγω τακτική, να σου υπενθυμίσουμε πως με τον κύκλο και τα φάρμακα δεν παίζουμε, γι΄αυτό καλό θα είναι να ενημερώσεις τον γιατρό σου σχετικά, που είναι ο μόνος αρμόδιος για να σου εξηγήσει όλες τις πιθανές παρενέργειςς και να σου συνταγογραφήσει κάποιο σκεύασμα.

Σε γενικές πάντως γραμμές η διαδικασία είναι απλή.

Για να καθυστερήσεις την εμφάνιση της περιόδου σου χρησιμοποιώντας αντισυλληπτικά χάπια θα πρέπει να πάρεις το χάπι την πρώτη μέρα της περιόδου σου και ν' αρχίσεις ένα δεύτερο κουτί συνεχόμενα, χωρίς την εφταήμερη διακοπή ενδιάμεσα. Παράδειγμα: τελειώνεις το πρώτο κουτί Κυριακή και συνεχίζεις με το επόμενο κουτί τη Δευτέρα. Για να σου έρθει περίοδος απλά διακόπτεις το δεύτερο κουτί.

Αν πάλι θέλεις να χάσεις εντελώς την περίοδο εκείνου του μήνα, παίρνεις ολόκληρο και το δεύτερο κουτί κανονικά. Σ' αυτή την περίπτωση όμως μπορεί και να δεις λίγο αίμα ενδιάμεσα (σταγόνες) ή ακόμη και να έχεις αιμορραγία κατά τη διάρκεια, χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό.

Τέλος, αν θέλεις να συνεχίσεις τα αντισυλληπτικά χάπια ως μέθοδο αντισύλληψης -είτε έχεις πάρει ολόκληρο το δεύτερο κουτί, είτε όχι- αφήνεις να περάσουν εφτά μέρες από το τελευταίο χάπι και μετά συνεχίζεις κανονικά με ένα καινούργιο τρίτο κουτί (θα δεις περίοδο ενδιάμεσα). Έτσι και εφόσον παίρνεις κανονικά καθημερινά το κάθε χάπι στην ώρα του, θα είσαι καλυμμένη απέναντι στην ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάς!
* Ποτέ δεν παίρνουμε αντισυλληπτικά χάπια χωρίς να έχουμε κάνει τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις.
* Κανένα χάπι δεν πρέπει να λαμβάνεται δίχως την σύμφωνη γνώμη του γιατρού.
* Μην επεμβαίνεις δίχως σοβαρό λόγο στο βιολογικό ρολόι του κύκλου σου. Μπορείς άνετα να κάνεις τα μπανάκια σου με ένα ταμπόν ενώ σκέψου πως δεν είναι οι μόνες διακοπές που θα κάνεις στη ζωή σου.

Πηγή: womenonly.gr

banner2