Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπ για όλες τις γυναίκες

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Φυλής από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με στόχο την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.
Για εξετάσεις στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:00π.μ. έως 14:00π.μ.) με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στο τηλ. 210 24 87 686 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που διενεργεί το Ίδρυμα, εξετάζονται όλες οι γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου ενώ οι γυναίκες από 40 ετών και άνω επιπρόσθετα με Μαστογραφία. Αν εντοπιστούν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, ενώ αν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».
«Στόχος των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (σ.σ. από το 1989!) είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για την σωστή προσέγγιση του καρκίνου. Θέλουμε να εντοπίσουμε τις γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν», υπογραμμίζει πάντα ο κ. Μανώλης Αμπατζόγλου, χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.
Αντίστοιχα προγράμματα πραγματοποιούνται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και σε Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο των οποίων έχουν εξεταστεί συνολικά περισσότερες από 400.000 γυναίκες.
Το πρόγραμμα «τρέχει» με δεύτερη κινητή μονάδα και στον Νομό Αρκαδίας (Δήμο Βόρειας Κυνουρίας). Η μονάδα βρίσκεται σταθμευμένη στο Δημοτικό Γήπεδο του Άστρους - οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για να κλείσουν ραντεβού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 14:00), με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο τηλέφωνο 2755023821.
Επόμενος σταθμός της κινητής μονάδας που βρίσκεται στη Φυλή είναι το Ίλιον, ενώ από τις 5 Νοεμβρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και ο Σύλλογος Γυναικών «ΙΩΝΙΔΕΣ».

Ακολουθήστε μας στα Social Media

bannerT14